Symptomen på ett bilbatteri går dåligt

De tecken och symtom på ett bilbatteri går dåligt liknar andra problem som kan uppstå under huven, vilket gör det mest en fråga om gissa att berätta om du har att göra med en defekt bilbatteri. Om din bil uppvisar en eller två symptom av följande symtom, betyder det inte ditt bilbatteri är problemet. Däremot ökar sannolikheten för en död, döende eller felaktig bilbatteri som fler tecken presentera sig. Batteri Ljus

Undersök dina tänder instrumentpanelen varning. De flesta bilar har en ljus indikerar att batteriet är defekt eller går dåligt. Om batteriet är på sin sista resterna av livet, kan instrumentpanelen batteriindikatorn vara eller blinkar. Medan batteriet varningslampan är inte alltid ett tecken på en döende batteri, verkar det vid första tecken på ett problem med batteriet och bör undersökas av en mekaniker när det går.
Elektriska problem

Håll ett öga på de elektriska systemen i din bil, inklusive strålkastare, radio, Bränsleinsprutningssystem och uppvärmning eller luftkonditionering. När ett batteri tar slut, alla dessa saker minskar i funktion när bilen är igång. De mer elektriska apparater som körs, desto svårare blir det att starta bilen och hålla den igång. Om radion fortfarande tänds men bilen inte, kan du behöva ladda eller byta ditt bilbatteri.
Bil startar inte

Om bilen inte startar eller har problem med att starta, kan batteriet gå dåligt. När du vrider nyckeln i ett försök att starta bilen, kan du höra ett ljud som låter som att klicka eller tickar. Detta är en stark indikator på att ditt batteri, och inte bilens startmotor eller generator, är problemet. Försök starta bilen med hjälp av startkablar. Om det fortfarande inte startar, är problemet troligen batteriet.
Time Span

Var medveten om livslängden på bilens batteri. De flesta bilbatterier varar från två till fem år, med några vida överskrider denna förväntan. Om du har haft samma batteri i mer än fem år och bilen uppvisar symtom som anges ovan, kan bilens batteri vara på sin sista sträckan. Har batteriet testas av en mekaniker eller auto delar butik för att se om batteriet fortfarande är livskraftig. Alternativt kan bilar som har suttit ganska länge har också en defekt batteri. Inte sätta på bilen eller batteriet kraftigt minskar dess livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126525.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.