Hur man installerar en WRX termostat

Subaru WRX är en rally-inspirerade, all-wheel-drive sedan eller kombi. Eftersom WRX också turboladdad, är ett friskt kylsystem av största vikt. Detta omfattar periodiskt utbyte av termostaten, den liten men viktig enhet som håller koll på kylvätsketemperaturen. Byte av en WRX termostat är relativt lätt. Det är också en bra tid att uppgradera till en kallare termostat. Saker du behöver
Ordet jack och pallbockar eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Container
Kylvätska
Rag
Momentnyckel
Show Fler Instruktioner
1

lyft framsidan av bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan också köra upp på ramper för att höja fronten. Se till att bilen grundligt kyls ner om den nyligen har driven.
2

Avlägsna plast släpplåten som skyddar botten av motorn. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort de 12mm bultarna som håller det på. Det finns också några små plastclips som håller på skidplate, bända bort dem med en skruvmejsel
3

Ta bort kylarlock (vissa WRX modeller har bara en cap).. Placera en stor behållare under termostaten och kylarslangen, vilket är i botten av radiatorn och ansluter till termostathuset. Lossa slangklämman som håller slangen till termostathuset och långsamt dra slangen av. Kylmediet kommer att börja att hälla ut och in i behållaren. Låt all kylvätska rinna ut.
4

Ta bort de två 12mm bultarna som håller kåpan termostathuset till motorn med en hylsa. Ta bort locket. Bänd den gamla termostaten ut ur höljet. Några mer kylvätska kan strömma ut.
5

Torka av området där termostaten går med en trasa. Montera den nya termostaten i orientering som den gamla togs bort. Sätt tillbaka skruvarna till locket och dra dem till 10 fot-lbs. med en momentnyckel. Sätt tillbaka den nedre kylarslangen till huset och dra åt slangklämman.
6

Fyll kylaren med ny kylvätska upp till bleeder hålet i kylaren. Sätt tillbaka kylarlocket eller mössor. Fyll kylvätskebehållaren till hela märket. Starta motorn och kör den i 5 till 10 minuter tills den är full arbetstemperatur. Stäng av motorn och kontrollera kylvätskenivån i kylaren när motorn svalnar. Råga om nödvändigt. Kontrollera nivån i reservoaren samt och råga om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126511.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.