Hur man byter Serpentine Belt på en 1995 Olds Achieva

Den 1995 Oldsmobile Achieva, med sin 3,3-liters motor, använder en serpentin bälte och en automatisk-bältessträckare att slå tillbehören på motorn. Motorn sitter tvären i motorrummet för att rymma front-wheel-drive slutväxel, så att framsidan av motorn sitter mot passagerarsidan fender väl. Spännaren är monterad högt på motorn och är mycket lättillgängligt. En ny Serpentine belt för Achieva är tillgänglig från någon auto-delar butik. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet av er Olds och Lossa bulten på kabeländen med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och ställ det åt sidan där den inte kommer att falla tillbaka mot batteriet.
2

Flytta runt till passagerarsidan av bilen och leta reda på serpentin-remspännaren. Bilen är front-wheel-drive så att framsidan av motorn är på denna sida av bilen. Spännaren sitter på framsidan av motorn strax under generatorn och styrservo pump. Addera 3

Lägg ut en 18 mm hylsa på bulten i mitten av spännhjulet på spännaren . Bifoga en spärr till uttaget och vrid spännaren moturs för att lossa bältet. Avlägsna remmen, vrid spännaren medurs, låter den vila i det fria armposition.
4

Installera den nya Serpentine belt på motorns remskivor, lämnar det utanför kugghjulet på spännaren för nu. Vrid spännaren moturs och skjut remmen på spännrullen.
5

Vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet. Avlägsna socket och ratchet från odrivna-fästbulten och ut ur motorutrymmet. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126505.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.