Hur man byter en Serpentine Belt på en GMC Jimmy

GMC Jimmy drivrem är en singel, nylon-förstärkt bälte som förvandlar alla tillbehör på framsidan av motorn. Bandet hålls tätt med användning av en fjäderbelastad automatiska remspännaren men efter användning kommer bältet sträcka och även spännaren kommer inte att hålla den snäva. När detta händer, byt ut bältet med ett nytt. Replacement serpentin bälten är tillgängliga från alla bildelar återförsäljare eller via GMC återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

hitta och koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol på din Jimmy. Lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel och lyfta kabeln bort, sätta det ur vägen medan du arbetar.
2

Lokalisera serpentin remspännaren. Det finns två möjliga platser i Jimmy för dessa spännare. En är lågt på framsidan av motorn och den andra är högt på framsidan av motorn. I båda fallen är den monterad nära mittlinjen av motorn. En sockel på mitten bulten som håller spännrullen till spännarmen Addera 3

Place vrid den med en spärr, flyttar den moturs. Ta bort remmen från motorns remskivor och kasta bort det. Du kommer inte återanvända det.
4

Montera en ny rem på alla remskivor, uppmärksamma på stigen över remskivorna. Om sökvägen är fel, kommer bandet vända tillbehören bakåt orsakar skador på dem. Om du är osäker på vägen, det finns ett schema på kylaren stöd under huven som kommer att hjälpa dig.
5

Vrid remspännaren medurs för att dra åt bältet och ta sedan bort sockeln och ratchet från spännaren. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt spännskruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126498.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.