Underhåll som krävs för en Toyota Camry

Underhålla Toyota Camry kommer att maximera värdet och livslängden på bilen och öka din säkerhet. Frekvens för kontroll och byte poster varierar beroende på komponent. Om bilen kör annorlunda eller göra ovanliga ljud en inspektion är motiverad även om det inte på den rekommenderade intervall. Vätskor

Olja förändringar är en viktig komponent för att maximera livslängden för din Camry. Olja ska bytas var 3500 miles eller tre månader. Transmissionsolja bör kontrolleras var 3000 miles eller tre månader och bytas ut vid behov. Styrservoolja är ofta förbisedd och även bör kontrolleras var tredje månad. Spolarvätska är en underhållsobjekt som ska fyllas på när det behövs.
Filter

Flera olika typer av filter är installerade på Camry och alla kräver periodiskt utbyte. Luftfiltret sitter under huven ska bytas 15.000 miles eller tolv månader. Oljefiltret sitter på framsidan av motorn ska bytas när oljebyten utförs. Ett gasfilter är placerad under motorhuven nära huvudcylindern och den är planerad till ersättning var 30.000 miles eller 24 månader. Och
Bromsar

Bromsbelägg skor är slitdelar på alla fordon. Bromssystemet måste inspekteras varje 15.000 miles eller en gång per år. Inspektionen ska innefatta granska pad och sko liv, bromscylindern skick, broms rotor djup och huvudcylindern. Bromsbelägg och skor ska bytas ut när 25 procent eller mindre av varan kvar. Bromsvätska är underhållsobjekt ofta över såg och bör bytas vart fjärde år eller 60.000 mil.
Däck

Däck underhåll är viktigt för säkerheten och bränsle körsträcka av din Camry. Däcktrycket bör kontrolleras varje gång du fyller bensintanken. Regelbundet kontrollera däcken för udda slitage mönster eller faror väg kommer att bidra till att öka livslängden på däcken. Däckrotation rekommenderas av Toyota var sjätte månad eller 6.000 km. Byte av däck är nödvändigt när mönsterdjupet är mindre än eller ens med Slitagevarnarna på varje däck.
Remmar och slangar

slangar kylsystemet ska inspekteras varje halvår för sprickor, läckor eller tecken på slitage. Om något fel är synlig slangen bör bytas så snart som möjligt. Din Camry kan ha ett eller flera drivband och dessa bör kontrolleras var 30.000 miles. Drivremmar ska bytas ut när tecken på slitage är synliga. Kamremmen är ett slitage objekt som skall bytas var 90.000 miles eller motorskador kan uppstå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126494.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.