Syftet med ett bilbatteri

Bilbatterier är en viktig del av fordonsindustrin elsystemet. En väl fungerande bilbatteri tillåter en bil att starta, och i händelse av en generator misslyckande, kan batteriet leverera reservkraft till fordonsindustrin elsystemet. Ett bilbatteri har andra användningsområden också. Medan vissa av dessa användningar är uppenbara (t.ex. start ström), är andra användningar (t.ex. chassi jordning) inte lika känd. Startkraft
batterier ger ström till tändstiften vid motorstart.

Automobiles kräver elektrisk effekt för att starta motorn. När startnyckeln vrids till "Start"-läget, stängs en elektrisk startmotor motorns vevaxel och startar processen förbränningen av bränslet. Samtidigt levererar tändsystemet strömmen till tändstiften. Båda processerna får sin elektrisk kraft från batteriet.
Jordskruven

Elektriska kretsar kräver en sluten elektrisk bana från den negativa kraftförsörjningsanslutningen till den positiva kraftförsörjningsanslutningen. Eftersom en bil har gummidäck i kontakt med marken, är en bil isolerad från en jord elektrisk jord källa. Ett bilbatteri fungerar som ett chassi marken för fordonsindustrin ram, och för fordonsindustrin elsystemet också.
Emergency Power

När en bilmotor är började, tar generatorn över funktionen att förse bilen med elektrisk ström. Men i det fall att generatorn havererar, kan batteriet leverera ström till fordons elektriska system i flera minuter. Automobile batterier har en reservkapacitet (även känd som "RC")-behörighet. Ett batteri med en RC rating på 60 kan leverera 25 ampere av elektrisk ström under 60 minuter innan utsläpp till 10,5 volt.
Spänningsreglering

elsystem för moderna bilar ( sådana som tillverkats sedan 1950-talet) innehåller en elektromekanisk anordning som kallas en generator. En generator alstrar en växelström elektrisk signal. Men de elektriska och elektroniska apparater i en bil kräver likström elektrisk energi.

Generator dioder omvandlar växelström energi till likström energi, kan spänningsnivån på den resulterande likström energi varierar vilt. Installera ett batteri i en parallell krets med generatorn låter generatorn ladda batteriet, vilket i sin tur absorberar batteriet flesta variationer i spänningen, så det elektriska systemet att ge en stadig källa till likström energi

Energy Storage

Medan ett batteri är kanske mer känd för att leverera elektrisk energi, kan ett batteri även fungera som en energikälla. Ett batteri laddas genom att ta emot energi från generatorn. Denna energi ersätter den elektriska energi som förbrukas under motorns start-processen, vilket gör att batteriet kan användas för tusentals cykler motorstart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126488.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.