Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 2002 Jetta

Den 2002 Volkswagen Jetta är en del av den fjärde generationen av denna populära tyska sedan, och är även kallad MKIV Jetta. Bromsarna på en Jetta ska kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Utföra en bakbroms-pad förändring på denna modell är relativt enkelt, men det kräver användning av ett speciellt verktyg för att dra tillbaka den bakre bromsok kolv och tillåta montering av de nya bromsbelägg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Bromsrengöringsmedel Rags
Turkiet baster eller stor spruta
Special VW /Audi broms-Mätmarkörverktyget
Nya bromsbelägg
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

lokalisera muttrarna i mitten av bakhjulet. Lossa dem med ett däck järn eller en hylsa och spärrskaft. Lyft den bakre delen av VW med en domkraft och placera den på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen på vardera sidan av bilen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsoket (den del som klämmer rotor), rotorn och närliggande delar. Torka ned allt med en ren, torr trasa.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på. Dessa kommer att vänd mot hjulhuset och är placerade på toppen och botten av bromsoket. Ta bort de två stora fjädrar klipp för bromsbelägg med ett par nål-tång.
4

Skjut bromsok från rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande suspension del. Detta kommer att förhindra att vikten av bromsok från hängande på mjuka bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
5

bort de inre och yttre bromsbelägg. Öppna Bromsvätskebehållaren i motorrummet. Med hjälp av en spruta eller en kalkon Baster bort ungefär en halv tum av bromsvätska från behållaren.
6

Placera speciella bromsok-tillbakadragande verktyget över bromsok kolv. Verktyget har två metall pluggar som passar in i bromsoket. Vänd verktyget. Verktyget ska vända och komprimera kolven samtidigt för att dra tillbaka den i bromsoket för att ge tillräckligt utrymme för de nya bromsbelägg.
7

Montera de nya bromsbeläggen i omvänd ordning som de gamla avlägsnades, vilket garanterar att de nya dynorna är installerade i samma orientering. Skjut bromsok över rotorn.
8

tillbaka fjäderklämmorna för dynorna. Sätt tillbaka och dra åt bromsen-bromsok bultar. Sätt tillbaka hjulet. Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av fordonet. Sätt tillbaka hjulen och lägre fordonet till marken.
9

Top upp Bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa med bromspedalen tills den känner att det känns fast igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126484.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.