Hur man reparerar vattenpumpen på en Z3

Trots otrolig teknik, en svag punkt av BMW - särskilt på Z3 och E36 3-serie - är kylsystemet. Termostater och vattenpumpar på dessa modeller är kända för att lida av fel ofta, då de behöver bytas ut innan skada uppstår på motorn. När vattenpumpen misslyckas, finns det inget sätt att göra reparationer, den måste bytas mot en ny. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Behållare för kylvätska
Ny vattenpump
Ny vattenpump O- ring och White litiumfett
BMW fan borttagningsverktyg
Rags
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan. För att göra detta höja din Z3 med en domkraft och sänka den på pallbockar. Placera vreden Värmereglage till den varmaste inställningen. Slå på tändningen men starta inte motorn. Vrid fansen kupén till den lägsta inställningen.
2

Avlägsna avtappningspluggen för kylvätska från motorblocket, som ligger strax under fördelaren. Placera en behållare för att fånga kylvätska. Byt tändstift när allt kylmedel har runnit ut. Ta bort plasten avtappningspluggen från botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i behållaren. Byt tändstift och dra den till endast 2 till 3 pund fötter vridmoment.
3

Bänd bort de små plastlock som täcker remspännaren. Vrid spännaren för att släppa spänningen på remmen. Skjut bort remmen från remskivorna. Ta bort fläkten genom att placera specialverktyg fan borttagning (tillgänglig från BMW delar leverantörer) på fläkten för att hålla den stilla medan du tar bort fläkten genom att skruva det medurs (det är omvänt gängad) med en 32 mm nyckel.

4

Ta bort de fyra små muttrarna som håller fläkten remskiva till vattenpumpen. Lossa och ta bort de fyra muttrarna som håller vattenpumpen på motorblocket. Knacka vattenpumpen med en gummiklubba för att befria det från motorblocket och sedan ta bort det från motorrummet.
5

Rengör hålen i motorblocket där pumpen monteras så det finns inget skräp eller korrosion. Använd en trasa och stålborste. Installera en ny vattenpump O-ringen. Placera en liten mängd vitt litiumfett runt O-ringen för att främja en stark försegling.
6

Installera den nya vattenpumpen och dra åt skruvarna som håller den på blocket till 8 pund-fot med en momentnyckel. Montera fläkten remskiva, fläkten och alla av banden i omvänd för avlägsnandet. Detta är också en bra tid att installera en ny termostat för extra försäkring. Toppa kylvätskan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126461.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.