Lägga Transmission Fluid i en 1991 Dodge Dynasty

Underhålla AUTOMATVÄXELLÅDAN i 1991 Dodge Dynasty är lika viktigt som att upprätthålla dynasti motorn. Smörjning är viktigt - men vätskan i din dynasti AUTOMATVÄXELLÅDAN inte bara smörja och kyla växellådan, det fungerar som en hydraulisk vätska och är kritisk till växellådan är korrekt drift. Om vätskenivån är låg, kan bilen inte flytta alls, eller det kan röra sig mycket trögt, och flytta kan vara nyckfull. Kontrollera vätskan regelbundet och tillsätt mer så ofta som behövs för att hålla växellådan fungerar korrekt. Saker du behöver
Rena trasor
Funnel
Dexron II automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Starta din Dynasty och låt den gå på tomgång på plan marken tills motorn och transmissionen når normal arbetstemperatur. Körning det några kvarter kommer att värma överföringen snabbare. Öppna huven och leta reda på växellådshuset oljestickan vätskenivån på framsidan av växellådan. Det är en kort oljestickan med en ring handtag, och det sitter precis bakom den elektriska fläktmotorn.
2

Dra ut oljestickan i röret med motorn fortfarande igång. Torka transmissionsolja av oljemätstickan med en ren trasa, sedan ner mätstickan tillbaka in i röret. Skjut den hela vägen in, och sedan dra den tillbaka ut.
3

Kontrollera vätskenivån på mätstickan. Det finns tre markeringarna på oljestickan, "ADD", "varm" och "HOT". Observera nivån. Om vätskan är lägre eller på "ADD"-märket, måste du lägga Dexron II överföring vätska till växellådan.
4

in en ren tratt i oljestickan röret och långsamt hälla Dexron II transmissionsolja i tratten. Tillsätt vätska i små mängder, kontrollera nivån regelbundet med mätstickan som i steg 2. När nivån är upp till den varma på mätstickan, sluta lägga vätska, mätstickan och stäng av motorn.
5

Kontrollera vätskenivån igen efter din nästa bil att säkerställa växellådan vätskan Nivån har inte avgöras lägre och växellådan inte läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126451.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.