Hur att rengöra en EGR-ventil på en Dodge HEMI

När din Dodge HEMI börjar gå på tomgång grovt, knock, stall eller tvekar kan du behöva rengöra sin EGR ventil. EGR (exhaust gas recirculation) ventil är den komponent som hanterar hur mycket avgas återinförs till motorn så att den kan reburned, för att minska den förorening som släpps ut i luften genom att använda så mycket av de brännbara ångor i avgaserna som möjligt. Om du tror att din EGR behöver rengöras, kontrollera motorkod, om du ser koden P0404, rengör EGR-ventilen på din Dodge HEMI. Saker du behöver
Hylsnyckel
8-mm-uttag
10-mm hylsa
EGR sprayar rengöringsmedel
Visa fler instruktioner
1

Open huven på din Dodge HEMI och ta bort luftfiltret bostäder genom att lossa klämmorna på sidan och dra den rakt ut ur sina hållare.
2

Leta EGR-ventilen. Det är på framsidan av motorblocket, som ligger precis under generatorn. Den övre delen av ventilen ser ut som en mässing "flygande tefat" och den är ansluten till motorblocket med fyra bultar. Det kommer också att finnas en elektrisk förbindelse (trådar från ventilen enhet som kontakten i trådarna från fordon kabelhärvan med en plast kvarter plugg) ansluten till EGR-enheten.
3

Ta elektrisk anslutning och tryck de två flikarna på sidorna av kontakten blocket, sedan dra isär de två halvorna.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller EGR-enheten i motorn, med en hylsnyckel ( Det finns två olika stora skruvar - 8-mm och 10 mm - på anläggningen). Dra EGR-enheten från blocket.
5

Spray EGR renare i enheten, håller de kan om sex inches bort medan sprutning. Se till att du får spray inuti ventilen (där kolven är) genom sprutning genom andetag hål i mässing "flygande tefat" top. Detta kommer att lossa sot inuti och fria upp kolven.
6

Ominstallera EGR-ventilen enheten på motorblocket. Dra åt bultarna tills de är handkraft, vrid dem 1/4 varv. Återanslut elkontakten.
7

Koppla bort pluskabeln från batteriet genom att lossa bulten med en hylsnyckel och dra kabeln från den positiva (+) batteripolen. Vänta en minut, sedan ansluta den. (Detta kommer att rensa motorkod för EGR-ventilen.) Katalog
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126428.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.