Hur man byter ett bränslefilter på en 2002 Saturn SL1

Ett fordons bränsle filter är utformat för att hålla smuts och skräp från att komma in 2002 Saturn SL1 s bensintank. Om smutspartiklar tillåts komma in i bränslesystemet, skulle skadorna på din bil kräver onödiga reparationskostnader. Om filtret är gamla, kan det vara svårt att göra sitt jobb mot resten som har byggts upp över tid. Din motor kommer att löpa mycket smidigare om bränslefiltret byts rutinmässigt var 30.000 miles. Denna uppgift kan göras på en kort tid med endast ett fåtal verktyg som är förmodligen redan i ditt garage. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Skyddsglasögon
Petroleum-säkra handskar
Droppkar
Två par nål-tång
Visa mer instruktioner
1

Ta bort säkringen bränsle reläet från dess utlopp i säkringsboxen. Plasten säkringsboxen är placerad på golvet i din Saturnus, i området mellan de två framsätena. Kör motorn tills den stannar, vilket gör att trycket i bränsleledningarna till slut köpa 2

. Detta kommer att förhindra en överdriven mängd bränsle från sprutar ut under bränslefiltret ändra förfarandet.
3

Höj förarens bakre sidan av din bil med hjälp av din bil domkraft. Stötta din jack med pallbockar att förhindra skador.
4

Identifiera din bränslefiltret genom att titta under bilen på bränsleledningarna nära baksidan däck på förarsidan. Bränslefiltret är formad som en cylinder, som innehas av en konsol och har två linjer som sträcker sig från varje sida.
5

Placera droppskålen under bränslefiltret så att den kan fånga alla bränslen som kan spillas under förändringen.
6

Tryck på de två flikarna som håller fast bränslefiltret till bränsleledningarna. Om flikarna är svåra att nypa, använd nål-tång för att fatta ett fast tag dem. Flikarna ska vara antingen grön eller vit.
7

bort bränslefiltret och ställ den på marken tittar åt samma håll den placeras i fästet. Detta sätt, när du monterar det nya filtret, kan du hänvisa till det gamla filtret riktning för att vara säker på att du installerar den korrekt.
8

Tryck in det nya filtret upp i fästena med hjälp av de två flikarna som guider för att matcha upp med bränsleledningarna. Du hör ett klick när flikarna har säkrat filtret på plats.
9

Torka din arbetsplats med butiken trasor i några fläckar som bränsle kan ha läckt ut.
10

bort droppskålen, tänger och trasor butik underifrån bilen.
11

Ta jack står ut från under bilen i förberedelse för att sänka ner den igen.
12

Använd domkraften för att sänka din bil, vara säker på att inga barn eller djur är i närheten under detta steg.
13

Återkoppla säkringen bränsle reläet i främre golvet facket.

14

Starta motorn upprepade gånger tills det vevar upp. Bränsle arbetar sin väg genom systemet och motorn under detta steg, så det tar några sekunder mellan varje försök. När motorn startar, är din Saturnus nya bränslefiltret fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126401.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.