Hur du ändrar Transmission Oil i en 1990 Jeep Wrangler

Oavsett om du har en automatisk eller manuell Jeep Wrangler, använder det transmissionsolja att smörja skiftande processen. Transmissionsolja är avgörande för att upprätthålla en väl avstämd och fungerande transmission i din Wrangler. Jeep rekommenderar att transmissionsolja på din Wrangler bytas var 30.000 miles eller 24 månader, beroende på vilket som inträffar först. Eftersom vätska kan förbli varm under en lång tid efter det att fordonet körs, ska du vänta tills motorn har svalnat helt innan du ändrar för att förhindra skador. Saker du behöver
jackstands
dräneringskärlet
Hylsnyckel
Solvent Cleaner Review Tryckluft
Momentnyckel
Transmissionsolja
Funnel
Show Mer Instruktioner
1

Höj bilen på pallbockar och se till att den är ordentligt stöd.
2

Ta bort fronten och sidan pan montering bultar på dräneringskärlet med en hylsnyckel. Lossa de bakre skruvarna ungefär ett varv. Om pannan inte lossnar, bända bort det försiktigt. Addera 3

När vätskan börjar rinna, avlägsna de återstående bultarna med en hylsnyckel och sedan bort pannan och packningen från fordonet.
4

dränera vätska i pannan att göra, rengör pannan med lösningsmedel rengöringsmedel och torka med tryckluft. Se till att ytan på tråget där packningen placeras är ren samt.
5

Byt packningen och placera pannan mot transmissionen. Ersätt alla bultarna och dra åt till 14 ft-lbs med en momentnyckel.
6

Sänk bilen och öppna huven. Lägg transmissionsolja direkt in i påfyllningsröret hjälp av en tratt. Tillsätt vätska tills den når "full"-märket på mätstickan genom att kontrollera nivån regelbundet mellan tillsatserna.
7

Vänd fordonet på och lämna i parken, försiktigt köra motorn, men inte alltför rev. Flytta växelspaken genom var och en av växlarna och sedan tillbaka till neutralläget. Kontrollera vätskenivån är fortfarande på "FULL" märkningen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126317.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.