Vad är en bakre huvudpackning ?

Bakre viktigaste sälar kommer i många former och storlekar , men alla är ansvariga för att täta baksidan av en motors vevaxel . Dessa livsviktiga tätningar måste hålla oljan inne i motorn samtidigt klara av vevaxelns rotation och värme expansion. Läge

Bakre viktigaste tätningar sitter på baksidan av vevaxeln , på baksidan av motorblocket . Många av dessa tätningar kan endast installeras eller bytas ut genom att ta bort den bakre vevaxel main cap .
Rep Seals

Många äldre motorer används " rep " sälar som liknade en bit av sladd . Dessa rep tätningar gjorde ett anständigt arbete för att hålla oljetrycket i motorn , men skulle så småningom bli mättad och börja läcka .
Seals Split

Dessa plasttätningar är en förbättring jämfört med rep sälar men är fortfarande benägna att läcka . Dessa tätningar används ofta eftersom de inte kräver avlägsnande av vevaxeln för att ersätta . Gång - bit Seals

Ett stycke tätningar är bäst på tätning , men kräver ett speciellt bearbetad vevaxel och kan inte bytas ut utan att dra veven .
läckage

Äldre tätningar kan läcka på grund av värme krympning , skador och gropfrätning, defekter i vevaxeln , felaktig installation eller igensättning av Positiv vevhusventilation systemet ( PCV ) .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126297.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.