Hur vill kolla Lotus Esprit Timing

The Lotus Esprit, producerade början 1975 av Lotus Cars i Hethel, Storbritannien, fick mycket beröm för sin hantering och låg vikt. De tidiga versionerna, t.ex. S1, S2, och andra icke-turbo modeller byggda med slutet av 1980, även beskrevs som underpowered, förvärrades en situation enbart genom strängare utsläpp från fordon förordningar på den amerikanska marknaden. Ett effektivt och snabbt sätt att se till att alla tillgängliga ström dras ur den fyrcylindriga Esprit motorn är att kontrollera tändningen. Saker du behöver
Induktiv timing Ratchet ljus hotell med uttag för vev remskiva mutter
ritpennan
Helper
Visa fler instruktioner
1

Bestäm rätt tändningen förhand för din årsmodell och specifik motor. Denna information kan hittas både i bruksanvisningen och fabriken servicemanual. Tidpunkten förväg avgör hur mycket vevaxelrotationen finns innan tändstiftet bränder jämfört med den tid när kolven når toppen på sitt slag.
2

Koppla bort tjock tråd fäst till den negativa polen på batteri. Vrid motorn vevaxeln medurs (när motorn betraktas från framsidan av bilen) med användning av en socket och ratcheting skiftnyckel på framsidan av vevaxelns remskiva. Alert din hjälpare för att informera dig när tändningen märket på svänghjulet är synlig genom fönstret på baksidan av motorblocket. Fönstret finns på baksidan av motorrummet, precis framför transmissionen. Markera märket med ritpennan för enkel identifiering senare. Också markera rätt inställning tändinställningen på skalan intill tidpunkten fönstret på baksidan av motorn.
3

Hook upp den induktiva stroboskop och koppla den negativa batterikabeln. Typiska timing lamporna har två alligator-typ klipp som ska bifogas (röd till positiv, svart till negativ) till batteripolerna och en induktiv bly som måste öppnas för hand och sedan placeras runt nr 1 cylinder tändkabeln. Se dig timing ljus bruksanvisning efter behov.
4

Bestäm den statiska timing. Samtidigt siktar tidpunkten ljus vid svänghjulet genom fönstret i motorblocket, be din hjälpare att starta och tomgång motorn. Tidpunkten ljusets strobe tänds märket på svänghjulet, så att du kan använda den intilliggande skala för att direkt läsa den statiska tändinställningen. Vid tomgång, ska tändningen förväg vara mindre än det värde som tidigare markerade på skalan.
5

Be din hjälpreda för att sakta öka motorvarvtalet med gaspedalen. Det värde som avläses på skalan skulle öka tills motorns varvtal har nått ca 3000 rpm, vid vilken punkt tändningen förväg bör förbli konstant även när du ökar varvtalet. Det konstanta värdet är känt som den "totala tändningsinställningen förväg." Om tidsanpassningsförskottet inte överensstämmer med målet från din specifika service manual, kan det justeras med motorn fortfarande igång. Vrid fördelaren något att sätta märket på svänghjulet i linje med den markerade markeringen på skalan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126291.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.