Definition av bakre Länkar krängningshämmare

En fordonets vingla barer är enkla, men viktiga delar av ett fordons upphängning som minskar krängning vid kurvtagning. Den krängningshämmaren är en styv längd av metall som är bultad till bilens fjädring på båda sidor. Vingla barer fästs på fordon fjädring med ändlänkar. Funktion

Sway barer (och deras länkar) tjänar i allmänhet att stabilisera fordonets upphängning. När fordonet körs runt ett hörn, de vingla barer motverkar fordonets tendens att luta. De hjälper också till att motverka "nose dive" vid bromsning och påkörningar "squat" under acceleration. Kräng.hämmare göra ett fordons hantera mer flexibel och bidrar till chassits stabilitet.
Beskrivning

bilens krängningshämmare länk är en del av krängningshämmaren församling. Krängningshämmare länkar brukar mäta omkring 3 till 6 inches, men det kan variera beroende på märke och modell av fordon. Ena änden av länken har en knoge eller andra gemensamma som fäster länken till fordonets ram, medan den andra änden har en bussning som fäster länken till krängningshämmaren själv. Justerbar vingla barer, som erbjuder en mängd olika styvhet för att passa förarens önskemål, vanligtvis justeras genom att flytta slutet länk till olika hål borrade i krängningshämmaren.
Problem med krängningshämmare Länkar

krängningshämmare länkar är i allmänhet problemfritt, eftersom de är små och enkla delar. Men, krängningshämmare länkar kan gå sönder om fordonet träffar en stor jättegryta eller om fordonet är i en olycka där suspensionen skadas. Länken bussningarna kan också bli slitna, uttorkade eller skadade, så glappar i församlingen.
Symtom

En trasig krängningshämmare länk eller länk bussning kan göra en bils suspension känna slarvig och instabil, eftersom krängningshämmaren inte är fäst på fordonet på rätt sätt. Andra symptom kan inkludera ljud från fjädring och mer krängning än det fordon som normalt genererar. Addera Fastställande Sway Bar Länkar

Byta krängningshämmare länkar eller installera nya bussningar är generellt inte så svårt, även om det kan kräva att krängningshämmaren avlägsnas från fordonet. Ofta kan länken helt enkelt skruvas loss från suspensionen och därefter bussningen sidan om där det fästs på stången kan skjutas bort av krängningshämmaren. Nya krängningshämmare ändlänkar ofta redan försedd med nya bussningar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126289.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.