Hur man byter en generator på en 1990 Toyota 4runner

En bilens generator är ett system som innehåller två spolar av tråd och är mekaniskt drivs av motorns vevaxel. Eftersom elektricitet flödar genom spolarna, skapar ett magnetfält, och, i sin tur, spänning, vilka befogenheter de batteri och andra tillbehör i bilen. Generatorn monteras på motorn och bör bytas när motorn är kall. Saker du behöver
Ratchet
Hylsnyckel
Generator
Kylvätska
Kylvätska avfallsbehållare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Koppla ledningarna på baksidan av generatorn, lyft gummistövel sedan bort muttern och ledningar på den externa terminalen.
2

Tappa ur kylvätskan ur systemet genom att öppna avtappningskranen på kylaren. Ta röret vatteninlopp med användning av en hylsnyckel. Addera 3 Generatorn är alltid remdriven och ligger vid framsidan av motorn.

Lossa svängbulten på generatorn med en hylsnyckel. Lossa och ta bort justeringsbulten. Skjut generatorn mot motorn och ta bort remmen. Stabilisera generatorn genom att hålla den på plats, sedan avsluta lossa och ta bort svängbulten. När bort, lyft generatorn ur motorrummet.
4

Montera den nya generatorn på konsolen. Installera pivot och justeringsbultar att hålla den på plats. Sätt tillbaka drivremmen och justera det på plats i enlighet med detta. När justeras, dra åt pivot och bultar justerande. Sätt tillbaka tilloppsslangen.
5

Återanslut kabeln till terminalen och installera om muttern. Byt gummiskydd och sätt tillbaka kontakten kablaget till generatorn.
6

Stäng avtappningskranen på kylaren och fylla på systemet med kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln och starta bilen för att kontrollera generatorn drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126225.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.