Hur man byter O2 sensorn på en 2002 Civic

Den 2002 Honda Civic använder en enda syre eller O2 sensor i kroppen av katalysatorn. O2-sensorn på Civic i en skruv-givare och kräver användning av en O2-sensor uttag för demontering och montering. Sensorn är lätt tillgängliga från Honda återförsäljare eller många bildelar butiker. Om du inte har en O2-sensor uttaget, kan du köpa en på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj framför din Honda Civic med en domkraft, placera sedan en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja bilen. Avlägsna domkraften från under bilen för nu.
2

Leta katalysatorn under bilen. The O2 sensor trådar i kroppen av katalysatorn på förarsidan precis bakom luft /bränsleblandning sensor. De ser liknande men blanda inte ihop dem när de utför mycket olika funktioner. O2-sensorn är närmare den bakre delen av katalysatorn.
3

Spåra sökvägen ledningsnätet som kommer ut ur toppen av O2-sensorn tills du hittar kontakten kabelnätet . Släpp låsfliken och separera de två halvorna av kontakten, lämnar O2-sensor sele hängande ned.
4

Lägg ut en O2-sensor uttaget på kroppen av sensorn och vrid den moturs med en 3/8-tums spärrnyckel tills den är fri från gängorna på katalysatorn. Lyft givaren ur omvandlaren och kassera den.
5

tråd en ny O2 sensorn i hålet i omvandlaren för hand för att undvika korsgängning sensorn eller montering. Dra åt sensorn till 33 ft lbs. med en momentnyckel och din O2 sensor uttaget.
6

Dra kablaget från givaren till kontakten på bilen. Skjut de två halvorna av kontaktdonet tillsammans tills låsfliken säkrar dem.
7

Jack upp fronten på bilen så att vikten inte längre på pallbockar. Ta läktaren från under bilen och sakta sänka bilen till marken. Starta bilen och testa köra den för att kontrollera att O2-sensorn fungerar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126218.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.