Hur man byter BMW 328i tändstift

BMW 328i är en del av BMW: s populära 3-serien raden av bilar och drivs av en slät, rak-6 motor som är ett varumärke för den bayerska företagets produkter. En del av rutinunderhåll av 328i är byte av tändstift. Om pluggarna inte ändras med jämna mellanrum, kan bilen inte köras så bra som det borde och lider av dålig gas körsträcka. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tändstiftshylsa
6-tums förlängning
antikärvningsmedel
Torx hylsor
Momentnyckel
nya tändstift

Visa fler instruktioner
1

Öppna motorhuven av BMW. Vrid plasthandtag som håller locket på för kupéfilter, som ligger i motorrummet precis framför vindrutan.
2

Dra kupéfilter ur filterhuset, koppla bort kabelhärva för filtret när du tar bort den. Skruva loss de fyra Torx-skruvarna som håller filterhuset till motorrummet. Ställ in filterhuset åt sidan. Torka bort damm ur filterhuset.
3

Avlägsna plastskydden på bultarna som håller huvudmaskinen locket på plats. Använd en 10 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort 10-mm bultar. Ställ motorn täcker undan. För att ta bort den andra motorhuven, ta bort oljan locket, sedan skruvarna som håller motorkåpan på.
4

bort spolarna som går till tändstiften. Notera vilken spole som går till vilken plugg med en markör och vissa band, eller ändra en kontakt i taget, så spolarna och pluggar inte blandas ihop. Ta bort spolen genom att ta bort den lilla bulten som håller spolen, och dra spolen bort av pluggen. Koppla loss kablaget genom att dra spaken uppåt som behåller ledningsnätet.
5

Avlägsna tändstiftet genom att sätta i tändstiftshylsa i hålet att pluggen ligger i. Använd en 6-tums förlängning, och för in kontakten tills du känner att det sittplats på tändstiftet. Vrid kontakten moturs med ratchet tills kontakten lossas från motorn. Ta bort pluggen från motorn försiktigt så att du inte tappar den.
6

Gap den nya pluggen enligt plug tillverkarens rekommendationer med en plugg bladmått. (Detta kommer att variera beroende på vilken typ av kontakt.) Applicera lite antikärvningsmedel till pluggen. Sätt tändstiftet med vägguttaget, och dra den till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
7

tillbaka spolen och sätt tillbaka ledningsnätet. Sätt tillbaka motorn täcker, bult kabinen tillbaka filtret på plats och installera kabinen filtret och filterkåpan. Starta bilen för att se till att kontakterna är korrekt installerade och motorn går normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126172.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.