Hur man byter tändstift på en 3,5 liters motor

Byta tändstift på en motor, oavsett om det är 3,5-liter i storlek eller en större eller mindre förskjutning, är en rutinmässig del av underhåll och bör utföras när fordonet erhåller ett större tuneup. Mest tändstift sista någonstans från 12.000 till 15.000 miles och ibland ännu längre innan de behöver bytas ut, men om motorn i bilen inte fungerar korrekt kan det behöva tändstiften oftare på grund av nedsmutsning eller andra frågor. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
nya tändstift
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven så att du kan komma åt motorn. Om fordonet har nyligen kört, låt den svalna innan du försöker ta bort tändstiften eftersom motorn och närliggande komponenter blir väldigt varm.
2

Ta bort motorkåpan om det finns någon. Inte alla motorer har motorhuvar, även om de flesta nyare bilar förmodligen kommer. Avlägsna bultarna eller clips som håller motorkåpan på plats och ställ luckan åt sidan. Addera 3

Leta tändstiften och tändstift kablar. 3,5-liters motorer finns i en mängd olika konfigurationer, inklusive straight-6 motorer, V6 och V8-motorer. Om motorn är en rak-6, är tändstiften belägen på en sida av huvudet i rad. På en V8 eller V6 pluggar kommer att ha lika många på vardera sidan av motorn för två huvuden.
4

bort tändkablarna eller spolar om motorn använder en spole direkt på varje plugg. För att ta bort tändkabeln, dra ordentligt men försiktigt på basen av den där den sitter fast tändstiftet. Dra inte i själva tråden, eftersom detta kan skada den. Förväxla inte ordningen på tändkablarna. Antingen ersätta pluggarna en i taget eller märka tändstift kablar med tejp och en markör. Om fordonet använder spolar, lossa dessa och skruva isär dem från motorn och koppla ur ledningsnätet. Håll koll på vilka spole går där.
5

Ta bort tändstiften med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Sätt verktyget tändstiftet i hålet där pluggen är placerad tills du känner att gummiinsatsen i uttaget grab och säte på tändstiftet. Lossa pluggen genom att vrida kontakten moturs och ta försiktigt bort den från motorn utan att tappa den.
6

Gap den nya pluggen innan du installerar den. Pluggen gapet kommer att variera beroende på vilken typ av plugg och motorn den går in. Rådfråga din verkstadshandbok eller hänvisa till instruktionerna från kontakten tillverkaren. Isärglidning pluggen görs med ett verktyg som skjuts mellan elektroden och kontakten i änden av pluggen tills gapet motsvarar numret på tändstiftet gapper.
7

Sätt tändstiftet in i motorn med uttaget. Försiktigt trär in den i huvudet, se till att tändstiftet inte korsar-tråd (tråd i krokig), vilket kommer att skada både pluggen och motorn. Dra pluggen enligt verkstadshandboken för din bil med en momentnyckel. Denna inställning kommer att variera beroende på fabrikat. Du kan också helt enkelt dra åt pluggarna ordentligt för hand men inte åt dem.
8

Byt tändkablarna eller spolar i rätt ordning. Sätt tillbaka motorkåpan och alla andra komponenter som kan ha tagits bort för att komma åt tändstiften. Starta motorn för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126169.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.