Hur till Ändra BMW Rotorer

Byta broms rotorer på en BMW är en rutinmässig del av underhållet. Oavsett om det är en vintage BMW eller en aktuell modell, bör rotorerna inspekteras regelbundet och bytas ut om det behövs för att bromsen ska fungera. Om bromspedalen vibrerar eller pulserar när bromsarna är engagerade eller de gör ett gnisslande eller skrapande ljud, kan du behöva byta rotorerna. Att ersätta dem kan göras av en tekniker eller av gör-det-själv mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Brake Cleaner Review Rags
Nya rotorer
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen står parkerad på ett plant underlag. Se till att bilen är i växeln eller i parken. Använd en rörtång för att lossa hjulbultarna för hjulen. Hissa upp bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. De domkraftsfästen kommer att variera beroende på vilken modell av BMW som du arbetar på. Konsultera din instruktionsbok för rätt fästena. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Rengör bromsskivan, bromsok och närliggande delar med broms renare och en ren, torr trasa, se till att det inte finns någon olja eller rester på bromsen delar. Lossa de två stora bultarna som håller bromsoket till transportören. Dessa är placerade på den övre och nedre delen av bromsok vänd mot hjulhuset. På de flesta nyare BMW Dessa skruvar Torx-formade bultar som tas bort med en stjärna-formad bit. Vissa äldre modeller använder en vanlig bult. Skjut tjocklek av av rotorn och stödja den med en bit ståltråd eller på en plattform när du arbetar för att undvika att skada den mjuka bromsledningen.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet på. Dessa är placerade på toppen och botten av bygeln vänd hjulhuset. Ställ undan hållaren. Ta det inställda skruven som håller rotorn på. Om den är frusen och kommer inte lossnar lätt, spraya penetrerande vätska på den och låt den suga in Inställningsskruven avlägsnas med en liten Allen bit på BMW. Se till att du använder rätt verktyg, i storlek för att undvika att strippa skruven. Dra rotor rakt ut av navet, knacka bakifrån om det behövs för att frigöra det. Spraya navet monteringsytan med broms renare och torka av den.
4

Rengör ny rotor med broms renare och en ren trasa. Undvik att vidröra den med dina bara händer. Skjut den på navet och installera om ställskruven. Dra åt skruven ordentligt. Skruva fast bromsok transportören tillbaka och dra åt skruvarna. På de flesta BMW, fäster den yttre bromsklossen till skårorna i bromsok bäraren och den andra klipp till kolven i bromsoket. Om de har fallit ut, installera dem och skjut bromsok och bromsbelägg över rotorn. Dra åt skruvarna som håller bromsoket på. Upprepa stegen ovan för de övriga tre hörnen av din BMW. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126154.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.