Vilka är orsakerna till Brake ryser?

Shuddering bromsar kan vara ett alarmerande sätt att få reda på att bilens bromssystem har ett problem. Även om inte katastrofal i och för sig, kan detta tillstånd resultera i reducerad bromskraft och dålig fordonskontroll i nödstopp situationer. Lyckligtvis är detta problem oftast lätt åtgärdas, även om det kan vara dyr. Att förstå hur detta problem uppstår ska bidra till att fastställa ett korrekt förfarande för reparation. Rundgång

Lateral rundgången är måttet mellan två axlar som avgör hur parallell de är med varandra. I fordons bromssystem, är detta den uppmätta skillnaden av bromsrotorn axel mot axeln för spindeln. Om mätningen överstiger fabrikens toleranser, kommer bromsrotorn kontakta intermittent bromsbeläggen. Detta orsakar ojämnt slitage av rotorn, vilket resulterar i vibrationer och ryser när du bromsar.
Välvning

"Warped rotorer" är en felaktig benämning. Detta är en allomfattande term som vanligtvis används för att beskriva ett tillstånd där ytan av en broms rotor är inte längre ens eller platt. Rotorer blir inte skev, men i stället bli ojämnt sliten på grund av flera ovanliga processer, vilket resulterar i en situation där rotorn gör intermittent kontakt med bromsbeläggen. När man bromsar, detta orsakar ojämn yta rotorn att trycka tillbaka på bromsbeläggen intermittent, vilket orsakar vibrationer i hjulen och pulsering på bromspedalen.
Korrosion

tids inaktivitet för ett fordon kan tillåta rost och korrosion bildas på bromsrotorn ytor. Detta är mer uttalad i områden av landet där salt används på vägar på vintern. Efter sitter under långa perioder, orsakar detta korrosion ojämnt slitage av rotorn ytor när du bromsar. Höjdpunkterna i rotorn pressa sedan tillbaka mot rotorn vid inbromsning, vilket orsakar vibrationer och ryser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126130.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.