Hur man tar bort en sändning Pan på en '93 Dodge Dakota

På en 1993 Dodge Dakota med en automatisk växellåda, måste du byta transmissionsfilter enligt underhållsplanen för lastbilen. För att komma till filtret, måste du ta bort överföringen pan, vilket kan vara ganska rörigt eftersom det inte finns någon avtappningspluggen som finns på oljetråget. Annat än röran, ta bort oljetråget är ganska enkelt, och du kan göra det hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1 < p> Höj Dakota upp i luften med hjälp av domkraft, och säkra trucken på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker. Krypa under och lokalisera pannan på transmissionen. Om avgasröret är i vägen för pannan, lossa avgas bultar som ansluter till utblåsningsgrenrören, med en 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag.
2

Ställ en åderlåtning pan under överföringen pan. Unbolt ett hörn av transmissionen pan, med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag, och låter transmissionsolja rinna ur pannan. Inte alla av det kommer att komma ut, men vissa kommer att rinna ut.
3

unbolt överföringen kastrullen från transmissionen, sedan sakta sänka pannan från lastbilen, hälla det på ena sidan till frigöra överflödigt transmissionsolja i din tråget.
4

Ta transmissionsolja till en bil vätska återvinningsföretag.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126127.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.