Hur man installerar en Serpentine Belt i en 1995 GMC Suburban

På de flesta V8-motorer är de framhjulsdrift tillbehör vände med en serpentin bälte som håller allt i linje. Med tiden kan det gummibandet sträcka eller spricka, och du måste byta ut den eller riskera att den går ut. Byte av bältet är konstruerat för att vara ganska lätt och kan göras på den sida av vägen med minimala verktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 1995 GMC Suburban med 5.7L motor, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta bältet- routing diagrammet på undersidan av huven. Detta varierar per fordon, motor och alternativ, så se till att du hittar den innan du börjar arbeta med bilen. Alternativt finns det en remdragningen diagram i instruktionsboken.
2

Leta remspännaren på motorn, vilket är i det övre högra hörnet. Vrid spännaren med 1/2-tums Ratchet och uttag tills bandet går slack, skjut sedan remmen från remskivorna.
3

Skjut ersättande remmen på motorn, start med vevaxeln remskiva på undersidan av motorn. Dra remmen enligt bilden på motorhuven eller i manualen. Det kommer inte att gå runt varje trissa, men fungerar det så bra som möjligt runt varje trissa du kan.
4

Lossa spännaren med spärrfunktion, skjut sedan bandet under spännaren. När du är säker på att remmen är runt alla remskivor, ta bort spärren och låt spännaren att strama upp bältet.
5

Kontrollera att remskivorna för att kontrollera att bältet är uppradade ordentligt . Kontrollera att det inte finns några vändningar eller veck i bandet och att bältet är centrerat på varje trissa. Sedan starta bilen och se till att bältet vänder korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126118.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.