Hur man vet om en bil är brinnande olja

En del av ansvaret för bilägandet är att behålla din bil. Bromsar, däck och oljebyten är grundläggande underhåll frågor. Det är lätt att tala om din bil behöver däck, och om bromsarna är dåliga, kommer bilen inte att sluta som det ska eller kommer att göra ett ljud. Medan du kan övervaka oljebyten kan genom bilens vägmätare eller genom kalendern, är det svårare att avgöra om din bil brinner olja. Saker du behöver
Rena trasor
Oil
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera oljan. Öppna din bils huva och dra ut oljestickan. Torka av mätstickan med en ren trasa och sätt tillbaka den i sitt rör. Dra ut oljestickan tillbaka ut och kontrollera oljenivån. Tillsätt olja tills oljestickan läser fullt. Upprepa detta var 500 miles. Om den läser en kvart låg i 500 miles, har du en olja brännande problem.
2

Kontrollera avgassystemet. Blå rök från en bils avgasrör när den är igång är ett tecken på oljeeldning. Lukta på avgaserna. En motor som är brinnande olja ger högre utsläpp. Det kommer också att misslyckas med att klara ett utsläpp testet på grund av förhöjda kolväteutsläpp.
3

Övervaka motorn för att se om det är misständning eller går ojämnt. En motor som är brinnande olja kommer att förstöra tändstiftet, orsakar det att köra grovt.
4

Inspektera tändstiften. Dra tändkablarna från ett tändstift. Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort tändstiftet. Undersök tändstiftet. En fet, våt eller sotiga tändstift terminal är ett tecken på oljeeldning. Byt tändstift och kablar. Upprepa för varje tändstift, som arbetar på ett tändstift i taget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126115.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.