Felsökning av en 1990 Pontiac

Pontiac var ett mycket framgångsrikt varumärke av bil för General Motors, från den första släpptes av Oakland Car Company 1926 fram till varumärket bortgång i slutet av 2009. Pontiac släppt ett antal olika modeller i 1990, inklusive Bonneville, Lemans och Grand Am. Medan Pontiac bilar var avsedda att vara mer "prestanda fordon," de hade också en stor del av mekaniska problem. Felsökning av en 1990 Pontiac kan ta tid, men det är viktigt att upptäcka orsaken till bil problem innan de blir värre eller leda till irreparabla skador. Instruktioner
1

Kontrollera bränslefiltret. En återkallelse utfärdades 2006 för filter byte bränsle som används på en mängd olika 1990 Pontiacs, inklusive Grand Am och Bonneville. Filtren hade en O-ring som inte gjordes till specifikation och kan resultera i ett bränsleläckage. Läckan kan sedan resultera i en brand inne i bilen. Om bilen är att ha några problem med att köra, kan bränslefiltret vara ansvarig, men det bör kontrolleras på alla 1990 Pontiac modell av säkerhetsskäl.
2

Undersök avgassystemet. Underredet på bilen kan vara rostig med ålder och slitage, vilket skulle kunna skapa prestandaproblem med fordonet. Katalysatorn kan vara igensatt, vilket kan orsaka flera problem i både motor och avgassystem. Dessutom hade 1990 Grand Am en värmesköld svetsas till avgasröret församling som kan punktera bränsletanken i en påkörning bakifrån och resultera i en brand eller explosion. Om bilen har denna funktion, måste värmeskölden tas bort.
3

Kontrollera alla säkerhetsfunktioner i bilen. De säkerhetsbälten, strålkastare, bromsar och bromsljus bör alla vara i gott skick. Några 1990 Pontiacs hade en glitch i bromsljusen som fick dem att inte komma på och kan leda till olyckor. Om bromsarna känns som de halka, föra oväsen eller inte känner konsekvent, då du kan behöva nya bromsbelägg. Ta bilen på korta provkörningar att säkerställa alla system fungerar och att lokalisera källan till eventuella problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126067.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.