Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Equinox AWD

En Equinox AWD kategoriseras som en "crossover" i bilindustrin. En bekväm korsning mellan en vanlig 4-dörrars bil, minibuss och SUV, liknar crossover vad som brukade vara känd som en "station wagon." Även denna praktiska fordon är populär bland små familjer, är det tilltalande också till alla som vill ha något större än en bil, men utan bensinslukande anseende som en sport utility vehicle. Med de stigande kostnaderna för bensin, kan även en crossover ägare gynnas tillämpa flera enkla vanor för att förbättra gas körsträcka på deras Equinox AWD. Instruktioner
1

minska eventuell övervikt din crossover bär. Frestande det kan vara att lagra objekt i bålen, allvarligt överväga om inte de saker du håller det måste toted på dina dagliga körningar. Trots att hålla en last rack på toppen kan vara mer praktiskt än att ta ner och sätta upp den igen varje gång du behöver det, varje bit av extra vikt påverkar mängden bränsle din bil behöver för att köra. Minska vikten på bilen gör att din motor att arbeta mer effektivt utan att tömma sin gastank.
2

Ändra ditt luftfilter på en regelbunden basis. Rengör luftfilter låta din Equinox motor att använda gasen mer effektivt. När filtret kan "andas" den rätta balansen av luft kombineras med bränsle för att motorn ska fungera väl. Ett smutsigt luftfilter tvingar mer bensin som ska användas för att hjälpa motorn arbeta hårdare på att ta in en tillräcklig mängd luft.
3

Accelerera långsamt och stadigt under körning. Plötslig, orsakar kraftfulla stötar i gaspedalen en enorm mängd bensin som ska brännas i onödan. Även sådana hastigheter taktik kan åstadkomma snabb rörelse, är det ultimata resultatet sannolikt bli en obekväm resa till bensinstationen. Som med alla fordon, kan din crossover motor håller mycket längre när det inte är under ständig stressad och kräver enorma mängder bensin för att rymma en otålig förare.
4

Ompröva luftkonditionering. Även varma dagar kan göra bränslekostnaden värt nedvarvning, tänk på att din Equinox luftkonditioneringssystem kräver bensin för att fungera. Detta kan tyckas vara en oundviklig situation, eftersom rulla ner fönstren också använder mer bensin genom att skapa en aerodynamisk "släpande" effekt. Dock kan knäcka fönstren vara mitt-of-the-road-lösning till annars dyra bränsle användare.
5

Kör på motorvägen, när det finns ett alternativ. Medan vägavgifter för vissa platser kan tyckas obekvämt, stop and go trafik i städerna särklass skapar en större kostnad gas körsträcka. Använd din Equinox farthållaren i jämn hastighet på motorvägen får inte bara få dig till din destination snabbare, men det är lättare på motorn. När motorn inte arbetar så hårt vid inbromsning och acceleration, använder det en minimal mängd bensin för att köra effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126046.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.