Hur du ändrar en 2000 Bonneville Oxygen Sensor

Syresensorer kontrollera utsläppen i din 2000 Bonneville avgaser och göra lämpliga justeringar, alltså avgöra rätt luft-till-bränsle som pumpas in i din motor. En felaktig lambdasond kommer att orsaka en ökning av skadliga utsläppen från din bil, vilket kan orsaka en riktig huvudvärk om du försöker att få bilen att passera en smog prov - i allmänhet den enda gången du får veta att din syresensor har misslyckats. Lyckligtvis ersätta en syresensor är både lätt och relativt billigt. Saker du behöver
ersätter syre Ratchet sensor
eller 22mm skiftnyckel
22mm socket eller syresensor socket
WD-40 eller annan smörjolja
Jack och pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen med din domkraft, sedan ställa bilen ner på pallbockar så att du har utrymme för att arbeta under bilen.
2

Hitta din syresensor genom att resa ner ditt avgasröret mot framsidan av bilen. Det kommer att finnas två syresensorer på din Bonneville - ett omedelbart före och en direkt efter katalysatorn. De kommer båda att likna fett guld eller mässing tändstift med ett kluster av trådar kommer ut ur spetsen.
3

Koppla loss kablarna som kommer ur din syresensor varifrån de kopplar in i bilens elektriska systemet. Var försiktig så att du inte skadar eluttaget när du tar bort trådarna, annars din nya syresensor kanske inte fungerar korrekt när du ansluter den igen
4

Använd din nyckel (eller spärr) och uttag att skruva av syresensorn från avgasgrenröret.
5

Stryk på tätningsmassa på den nya lambdasonden med WD-40 eller liknande smörjmedel, gör sedan samma sak för gängorna i avgasgrenröret. Detta är att se till att de nya syresensorn skruvar smidigt.
6

Skruva i den nya lambdasonden och dra åt den ordentligt, anslut sedan kablarna tillbaka till eluttaget. Din nya syresensor nu installerats korrekt. Sänk din bil utanför jackstands med din jack, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126030.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.