Hur du ändrar en Serpentine Belt i en Toyota Highlander

The Serpentine belt, en av de viktigaste delarna av en motor, är en enda rem som driver flera komponenter som är anslutna till motorn. Om det slits ut, är det omöjligt att köra din bil. Lyckligtvis kan du ändra Serpentine belt på en Toyota Highlander med några vanliga verktyg. Saker du behöver
hylsnyckel med en 10mm hylsa fastsättning
Skiftnyckel
Diagram under huven
väl upplyst område
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i väl upplysta arbetsytan och öppna huven. Låt bilen svalna helt innan du börjar reparera. Leta bältet diagrammet under huven för att ge dig en visuell guide.
2

Ta bort locket från över generatorn med din skiftnyckel.
3

Lokalisera sexhörning bult i mitten av generatorn. Säkert placera din hylsnyckel på bulten och vrid motsols. Bandet börjar lossa. Ju mer du vrider muttern, desto mer slack måste du ta bort remmen.
4

Dra remmen från generatorn och fortsätt att ta bort det från runt andra remskivorna. Spåra dina steg när du tar bort bältet, eftersom installera den nya remmen är motsatsen till installationen.
5

Montera den nya remmen på generatorn looping det på de andra skivorna.
6

Dra åt bulten på generatorn tills remmen är semi tätt runt hela pulleys.Guide bältet med den lediga handen medan du drar åt den så att den inte lossnar remskivorna.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126029.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.