Hur man använder alkohol för att rengöra en Electric Window Switch

Nästan alla moderna bilar är utrustade med elektriska fönsterhissar och kraftutrustning såsom dörrlås och taklucka switchar. Detta är bra för bekvämlighet, men med tiden om smuts, damm och fukt är tillåtet att bygga upp, kan strömbrytarna för dina fönster och andra delar sluta fungera, vilket ger dig ut på tur när det gäller att öppna fönstren. Och medan strömbrytaren är inte alltid orsaken till ett nonfunctioning makt fönster, bör du börja din felsökning genom att rengöra växeln med tvättsprit. Saker du behöver
Rubbing Rags alkohol
bomullspinnar
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

ta bort brytaren. Mest makt fönster strömbrytare på moderna bilar kan enkelt bändas ut med ett smalt föremål som en platt skruvmejsel. På vissa lägen kan du helt enkelt dra i spakarna ut med handen. Koppla loss kablaget där det klipp till fönstret switch, noga med att inte skada någon av de kablar eller kontakter.
2

Applicera en liten mängd tvättsprit och väter hela ytan av den elektriska delen av omkopplaren. Använd en bomullspinne för att gnugga bort smuts och damm från de elektriska kontakterna. Rengör de elektriska ytor tills de är fria från bebyggd damm. Om möjligt, spraya en elektrisk kontakt renare på de elektriska delarna efter att du har rengjort dem med alkohol. Kontakten renare kommer att minska framtida uppbyggnad av damm.
3

tillbaka brytaren i baksidan av borttagning. Anslut kabelnätet tillbaka till växeln i rätt riktning. Testa strömbrytaren innan du sätter tillbaka den i dörrpanelen eller var den är installerad för att se om rengöring åtgärdat problemet. Om dina fönster ändå inte kommer att gå upp eller ner, kan problemet vara en dålig switch, en fönsterhiss motor eller ens en trasig säkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126020.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.