Posi-Lock Beskrivning

En Posi-Lok-systemet är en fyrhjulsdriven axeln system som ersätter vissa vakuum-baserade axlar i lastbilar. Dessa enheter är permanenta tillägg till fordon som tillåter föraren att styra övergången till fyrhjulsdrift manuellt. Posi-Lok Systems

Posi-Lok är tekniskt ett varumärke, och används för 4 x 4 körning i fordon som kan ha fyra problem fyrhjulsdrift. Detta Posi-Lok-systemet är utformat för Chevrolet och GMC lastbilar som redan har fyra system hjulsdrift. Det är kabeln som drivs med hjälp av en konstruktion som inte kopplas ur när tändningen är avstängd. Dessa system styrs från förarhytten och kan initieras när lastbilen körs.
Byte

axelsystemet Posi-Loks skapades på grund av en viss standard i vissa Chevrolet och GMC lastbilar, tillsammans med andra bilar som använder Original Equipment Manufacturers '(OEM) system för att kontrollera sin fyrhjulsdrift. OE-enheten styrs av vakuum enheter som kan gå sönder eller fel i svåra förhållanden såsom frysning väder. När det händer att slangarna spricka och vakuumet förlorar trycket.
4x4 Fördelar

Posi-Lok-systemet ersätter vakuum ställdon med ett kabelsystem som kan tål kyla och andra svåra körförhållanden. Den är kompatibel med manuell och elektronisk överföring fall, och använder mer vridmoment i fyrhjulsdrift läge, vilket är användbart när bogsering andra föremål.
Operation

Överföringen fall måste engageras för att den Posi-Lok-systemet för att fungera korrekt. Den manuella anslutningen i hytten tillåter föraren att dra kabeln en tum, som förbinder den högra delen framaxel av trucken till den mellanliggande axeln, med hjälp av förskjutning krage och gaffel. Detta frigör kabeln och backar upp en tum så att systemet lossnar. Om framaxeln lås, kan du koppla ur passagerarsidan för att manövrera lättare.
Installationsteknik

Satserna omfattar merparten av de poster att installera Posi-Lok systemet, inklusive bostäder, streck fäste, låsmutter, sladdar och tråd montering. En skicklig mekaniker kan installera en Posi-Lok i cirka två timmar. Om du inte är bekant med systemet, anlita en professionell för att installera det åt dig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125973.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.