Hur du kontrollerar om en hjullagerenhet Är Bad

Det kan vara irriterande att känna en shake eller vibration under din bil när du kör på vägen. Det kan vara att lagren i din hjulnavet har slitna. När detta händer, kan du börja känna en shimmy från framänden. Du kan även höra ett skrapande ljud när bilen är i rörelse. Det är klokt att kontrollera lagren för att förebygga problem. Saker du behöver
Chock block
Två våning jack
Safety står
Visa fler instruktioner
1

Place chock block mot bakhjulen. En chock blocket är en fyrkantig bit av cement eller tunga trä som kommer att hålla hjulen från att röra sig och säkra bilen. Ställa en kloss under baksidan av varje hjul.
2

Använd en domkraft för att lyfta den främre delen av fordonet från marken. Parkera bilen på ett plant underlag. Placera domkraften bakom ratten väl nära bildörren. Många fordon har hack i kroppen för uttag. Om din inte, välj en plats som är fast och kommer att ge lämplig kontakt med domkraften. Domkraften måste placeras för att lyfta kroppen av bilen i motsats till en del, till exempel stötfångaren. När domkraften placeras, placera handtaget till porten på domkraften och pump. Du behöver ca 3 till 4 inches utrymme mellan däcket och marken för att kontrollera naven. Lyft ena sidan, och sedan upprepa processen med ett andra uttag på den motsatta sidan. Addera 3

Ta tag i ett däck vid de 6 och 12 positionerna klockan, placera en hand på toppen och en vid botten av hjulet.
4

Försök att skaka hjulet. Sätt press på hjulet, framåt och bakåt. Ta del av varje rörelse i hjulet. Det bör finnas mycket litet utrymme för att flytta däcket. Överdriven rörelse indikerar navet behöver bytas.
5

Rotera däcket med händerna. Lyssna efter skrapljud. Känn däcket som det visar för ojämnheter eller skakning. Detta skulle också indikera en dålig nav.
6

Upprepa steg 2 till 4 på andra däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125970.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.