Hur Rikta strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse

Du måste kolla målet på dina strålkastare ganska ofta för att se till att de är rätt placerade. Felaktigt riktade strålkastarna kan inte bara minska din förmåga att se på natten, men kan orsaka farliga förhållanden för andra förare, särskilt om strålkastaren riktas för högt, slår sina ögon. När du justerar positionen av dina strålkastare är enkelt, är processen att sikta strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse lite annorlunda från de flesta bilar. Hellre än att vrida de vanliga två justerskruvar, kräver förfarandet du flyttar strålkastare för hand. Saker du behöver
Wall
Phillips skruvmejsel
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2000 Mitsubishi Eclipse på en plan yta så att den står inför en tom vägg (eller garageport) som är ca 25 meter bort från bilen. Även om du kan göra det här jobbet under dagtid, justera strålkastarna när det är något mörkare ut kommer att göra det lättare att se var du siktar (skymning eller natt är bäst).
2

Stäng av bil och slå på strålkastarna.
3

Öppna motorhuven och lokalisera skruvarna som håller monteringsutrustning för strålkastarna på plats. De kommer att vara till toppen utsidan av varje strålkastare.
4

Mät avståndet mellan mitten av de två strålkastarna på bilen. Mät avståndet mellan de två ljusfläckar de kastade på väggen. Dessa mätningar bör vara densamma. Om de inte är, lossa båda fästskruvar och vrid strålkastare frame in eller ut tills de centra är lika långt. Dra åt skruvarna. Från marken upp till mitten av strålkastare
5

Mät. Gör en sida i taget. Kontrollera att ljuset gjutna på väggen faller på samma höjd som marken för att centrera mätning på själva strålkastaren. Om du behöver justera strålen upp eller ned, lossa fästskruven och flytta ramen (var noga med att inte slå i ramen till vänster eller höger). När ena sidan är klar, fortsätt att göra samma sak för den andra strålkastaren.
6

Spänn skruvarna ordentligt. Stäng huven och släcker belysningen. Dina strålkastare numera riktas korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125963.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.