Hur man byter en Front Caliper bromsslang

bromsledningarna på ett fordon är en avgörande aspekt av bromssystemet och kontrollera att bromsvätskan pumpas genom systemet tillförlitligt och säkert. Bromsledningar ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Linjerna kan ersättas av en professionell butik, men de kan också ersättas av ett hem mekaniker med rätt strategi och verktyg. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Bromsrengöringsmedel
Penetrerande smörjmedel
Linje skiftnyckel
Open-ended skiftnycklar
ersätter bromsledningen vätska
Broms
Gummislang
Visa fler instruktioner
1

Ta av hjulet i hörnet av fordonet där bromsledningen ligger. Lossa muttrarna som håller hjulet på med en rörtång. Använd en domkraft för att lyfta bilen och sänka den på en pallbock. Slutför bort muttrarna och dra av hjulet på bilen. Ställ ratten åt sidan.
2

Lokalisera bromsoket med bromsledningen som går in i bromsoket. Linjen är vanligtvis fastbultad på den övre ytan av tjocklek, men den exakta platsen kommer att variera. Rådgör med din bilens verkstadshandbok om det behövs.
3

Spray bromsrengöringsmedel på bromsledningen där det bultar till bromsok och den andra änden där det fäster mot den linje som går in i bromshuvudcylindern . Torka av delarna ner med en ren, torr trasa. Spraya genomträngande vätska på de beslag som fäster bromsledningen på plats för att underlätta avlägsnande. Låt vätskan blöt i ett par minuter.
4

Lossa bromsledningen där den passar in i bromsoket med en linje skiftnyckel. På några fordon bromsledningen går rätt i bromsoket, men på andra linjen kan gå in i en kortare linje som sedan går i bromsoket.
5

Lossa beslaget vid den andra änden av bromsen linje där den fastnar på den hårda linje som går in i bromshuvudcylindern. Använd linje skiftnyckel och en annan öppen nyckel för att hålla de två muttrarna som fäster bromsledningen till fordonet. Ta bromsledningen från fordonet.
6

Installera den nya bromsen linje på den hårda linjen i ena änden och på oket i andra änden. Dra linjen, se till att trådarna för beslag inte blir över-trådad och skadade.
7

Lufta bromssystemet. Har någon pump på bromspedalen några gånger. Fäst en bit gummislang till avluftningsventilen på bromsoket. Kör slangen i en behållare med bromsvätska. Medan pumpa bromspedalen, spricka öppna avluftningsventilen och observera den vätska som kommer ut ur slangen. Stäng avluftningsventilen när vätskan kommer ut ur bromsok utan några luftbubblor.
8

tillbaka hjulet med muttrarna. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna enligt tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125941.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.