Tecken på en Bad GM Timing Chain

På de flesta GM-fordon med V-8 eller V-6 motorer, är en metall kamkedjan används för att ansluta kamaxeln till vevaxeln. Detta bringar kamaxeln att röra sig i synkronisering med veven, vilket orsakar att kamaxeln för att öppna och stänga ventilerna i rätt ordning och behandlingstid vid intag, arbetsslaget och avgas cykel. På grund av detta, kan uttalad slack i kamkedjan ha en direkt effekt på prestanda och bränsleekonomi i motorn. Ojämn tomgång

En sliten kamkedjan introducerar slack i anslutningen mellan kamaxeln och vevaxeln. Detta orsakar att ventilerna att öppna och stänga senare än normalt, vilket resulterar i reducerade cylindertryck och ojämn bränning av bränsleblandningen. Detta kan kännas som missar och ojämn tomgång. Addera dålig prestanda

En sliten kamkedjan kan orsaka cylindrarna som inte helt kan fylla med bränsle och luftblandningen , vilket minskar den mängd energi som de kan producera. Detta kommer att bromsa svaret av motorn när gaspedalen trycks ner, och resultera i mindre ström.
Abrupt Performance Ändra

kamkedjan som mottar plötslig skada eller extrem slitage på grund av överhettning eller brist på olja kan gå sönder tänderna bort av de drivande kugghjulen på kamaxeln, eller hoppa positioner på växlarna. Detta kan resultera i en allvarlig förlust av makt, mycket dålig tomgång, och kamaxeln och vev bli så långt ut i synkroniseringen att motorn inte startar.
Smattrande Noise
< p> En rasslande ljud som kommer från framsidan av motorn kan orsakas av en lös kamkedjan kontaktar transmissionskåpan, eller slår mot växlar på veven och kamaxeln. En kamkedjan väsnas så här är troligen nära misslyckande.
Baktändning

ett högt poppande höra under huven är känt som ett bakslag. En sliten kamkedjan kan orsaka detta genom att låta tidpunkten för motorns tändningssekvensen att bli så i otakt att intaget ventilen förblir delvis öppet under power stroke, vilket gör att antändas bränsleblandningen fly genom insugningsröret.


Identification

En sliten kamkedjan kan diagnostiseras med hjälp av ett stroboskop att observera förhållandet inställningsmärkena på transmissionskåpan med markeringarna på vevaxeln balansblock. Om märkena flytta fram och tillbaka i förhållande till varandra i stället för att förbli i ett stabilt läge medan motorn är igång, är det kamkedjan sannolikt mycket slitna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125934.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.