Hur du ändrar Starter på en 2000 Toyota 4runner

Den 2000 Toyota 4Runner är en välkänd SUV var en hit för Toyota. Kombinera tillförlitlighet, praktiska, användbarhet och stil, utvecklade medelstora SUV en lojal grupp av anhängare. Men precis som alla konsumenter fordon, det finns delar på 2000 Toyota 4Runner som slits ut. Startmotorn är en sådan del. Om du 2000 4Runner starter går ut och du vill starta den utan trycka ner en kulle, måste du byta startmotorn. Saker du behöver
Ordet jack eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
New starter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriets minuspol, vilket kommer att vara den svarta en med ett minustecken (-) nära den. Lyft trucken med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Placera klossar under bakhjulen för att förhindra 4Runner rullar medan du byter startmotorn.
2

bort motorns nedre sköld om din 4Runner är utrustad med en. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort skölden.
3

Hitta startmotorn, som ligger på passagerarsidan i motorrummet och bultade mellan motorn och växellådan under 4Runner .
4

Ta bort muttern som håller batteriet kabeln till startmotorn solenoid, som är den mindre runda delen fäst vid kroppen av startmotorn. Dra tråden som klipp till solenoiden genom att dra ut.
5

bort startapparaten monteringsmuttrarna som fäster startmotorn för överföring, med hjälp av en hylsa. Stöd starter medan du tar bort skruvarna. Dra i startsnöret ur motorrummet.
6

Installera den nya startmotorn med bultar det på överföring bell bostäder. Se till att tänderna från startmotorn linje upp ordentligt med svänghjulet för att förhindra skador på startmotorn. Dra åt muttrarna med momentnyckel till 29 foot-pounds.
7

Återanslut kabeln som ansluts till solenoiden. Skruva fast batterikabeln och alla andra kablar som togs bort med batterikabeln tillbaka till solenoiden.
8

tillbaka motorkåpan, om den togs bort. Anslut den negativa terminalen till batteriet. Sänk 4Runner bort av pallbockar eller ramperna. Starta motorn för att säkerställa att den nya startmotorn fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125882.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.