Hur man hittar en BMW Fordon har underhållits

Regelbundet service din BMW är inte bara viktigt att hålla bilen i funktionsdugligt skick, är den skyldig att upprätthålla tillverkarens garanti. Om du köper ett nytt fordon, se till att under hela ägandet allt underhåll och reparationer är korrekt dokumenterade. Å andra sidan, när man köper en begagnad BMW du kommer att vilja välja ett fordon med tillräcklig service records. För närvarande håller BMW datoriserade register över allt underhåll och garanti utfört arbete hos auktoriserade BMW återförsäljare. Om du äger en ny bil, eller en begagnad bil som bara varit på service hos återförsäljare, blir det lätt att få fullständiga tjänsten poster. Om bilen varit på service hos icke auktoriserade återförsäljare, måste du göra lite mer grävande för att komma med ditt fordon underhåll historia. Saker du behöver
Owners manual
Fordon VIN
Dator med Internet
Visa fler instruktioner
1

Det enklaste sättet att avgöra tjänst register är att titta i din instruktionsbok. Det finns en underhållsplan rekord avsnitt i alla ägarnas manualer. Även om detta brukade vara den viktigaste platsen att hitta bevis för underhåll, nu när allt är datoriserat, tekniker är inte så benägna att ta sig tid att fylla i manualen. Om din instruktionsbok är tomt, gå vidare till nästa steg.
2

Prata med din BMW serviceavdelning. Med ett chassinummer (VIN) som de kan komma åt tjänsten register avslutade hos auktoriserade BMW återförsäljare. Vissa återförsäljare är lite orolig för att ge tjänsten information över telefon. Om du redan har en relation med en tjänst rådgivare, det bör vara ganska lätt att få denna information. Alternativt kan du besöka generalagenten i personen.
3

Kör en CARFAX fordon rapport. Besök CARFAX hemsida, skriv in bilens VIN. För en avgift, kommer CARFAX köra en rapport. Rapporten kommer att lista alla tjänster som genomförts vid auktoriserade mekaniker butiker, samt affärer kropp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125858.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.