Hur man lagrar en Lexus för ett par månader

Säsongens förändringar, resor, brist på användning: Det finns många orsaker till att du kanske vill lagra din Lexus för ett par månader. Oavsett orsaken, kommer stegen för effektiv och säker förvaring av din Lexus förblir desamma. Det rekommenderas att du lagrar dina Lexus inomhus. Om du har något annat alternativ, kan du även lagra dina Lexus utomhus. Det är viktigt att nämna, kommer dock att förvaring utomhus med större risk för skador på din Lexus. Instruktioner
1

Rengör noga Lexus inifrån och ut. Den grundläggande tvätt och vax är bara början när prepping din Lexus för förvaring. Du bör ägna stor uppmärksamhet åt underredet och hjulhusen för Lexus. Ta bort all smuts, eftersom det håller fukt och kan orsaka rost under lagring. Vid rengöring av interiören, se till att alla sopor har sugits och avlägsnades. Mat kvar kommer att locka gnagare och växa mögel. Låt Lexus lufttorka före lagring.
2

Fyll bensintanken med färskt bränsle och sedan grundligt blanda det med en lämplig mängd bensin stabilisator för att minska mängden klistring, lack bildning och kondens , som orsakar rost i bränslesystemet.
3

Installera en fuktspärr på golvet i ditt lagringsutrymme. Även obehandlade cementgolv tillåter fukt att passera genom dem. Denna fukt kan nå botten av Lexus och kan orsaka rost. Jordgolv kommer att tillåta en ännu större mängd fukt för att nå Lexus, om oskyddat. En blandning av plast, presenningar, och plywood kan användas för att skapa en ångspärr i en parkeringsplats. Direkt in i motorns cylindrar
4

Spray olja, efter avlägsnande av tändstift, till omväg rost och korrosion. Sätt tillbaka tändstiften och sladdar efter inoljning cylindrarna och vrid vevaxeln fyra till sex gånger - detta kommer att smörja cylindrar och väggar
5

Ta bort batteriet genom att koppla loss kablarna, börjar med marken. . Rengör batteriet efter att det har tagits bort - ägna uppmärksamhet åt något fuktbevarande bygga upp. Batteriet bör förvaras inomhus, utanför Lexus, i en ren och torr plats. Fäst batteriet till en flottör eller sippra laddare för att hålla laddningen under lagring.
6

Smörj varje gångjärn på Lexus. Hood, bål, och dörr gångjärn bör alla vara väl smorda.
7

Spola och kolla alla vätskenivåer. Var uppmärksam på bromsvätska, olja och kylvätska. Bromsvätska, som absorberar fukt, bör ersättas med ny vätska strax före lagring. Motorolja bör också spolas och bytas omedelbart före förvaring. Om Lexus lagras utomhus, eller om inomhus lagringsutrymme inte är uppvärmd, säkerställa motorkylvätskor fryspunkt är lämplig för de förväntade temperaturerna.
8

Skydda din Lexus från gnagare och andra djur. Gnagare och andra djur kan orsaka omfattande skador från att tugga, och kan bygga bo i din Lexus. Använd aluminiumfolie eller stålull för att plugga luftintag, slutrör och andra öppningar. Malkulor kan också användas i och runt Lexus att avskräcka sådana critters.
9

bort bladen vindrutetorkare eller lyfta bort dem från glaset genom att placera en vikt handduk under armarna.

10

Installera en bil täcka, om tillgängligt. En premie monterad bil täcka kommer att ytterligare bidra till att skydda utsidan av Lexus. Om lagra din Lexus utomhus, är detta steg ett måste. Det kommer att hjälpa till att skydda Lexus från elementen så mycket som möjligt. Se till att du väljer rätt bil täckning för de delar av miljön som din Lexus kommer att möta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125856.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.