Hur du ändrar Serpentine Belt på en Mazda 626

En motor har flera perifera delar att det beror på för sin funktionalitet. Vissa av dessa delar är mindre komponenter, och vissa är stora. Den serpentin bälte är en enda rem som driver flera komponenter som är anslutna till motorn. Det är en viktig komponent. Lyckligtvis kan den Serpentine belt ändras med bara några standardverktyg. Utan denna enda rem en bil inte kan köra. Saker du behöver
hylsnyckel med 10 millimeter socket fastsättning
Skiftnyckel
Diagram under huven
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet i väl upplysta arbetsytan och öppna huven. Leta bältet diagrammet under huven för att ge dig en visuell guide.
2

Ta bort locket från över generatorn med din skiftnyckel.
3

Lokalisera sexhörning bult i mitten av generatorn. Säkert placera din hylsnyckel på bulten och vrid motsols. Bandet börjar lossa. Ju mer du vrider muttern desto mer slack måste du ta bort remmen.
4

Dra remmen från generatorn och fortsätt att ta bort det från runt andra remskivorna. Spåra dina steg när du tar bort bältet, eftersom installera den nya remmen är samma process, men i omvänd ordning.
5

Montera den nya remmen på generatorn looping det på andra pulleys.Use ditt diagram och steg 1 till 4 för att guida dig genom denna process.
6

Dra åt skruven på generatorn tills remmen är semi tätt runt alla remskivor. Guide bältet med den lediga handen medan du drar åt den så att den inte lossnar remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125851.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.