Batteripolen Typer

Batteriterminaler används för att fästa kablarna till batteriet. Ett brett utbud av batteriterminalstorlekar typer exis. Bilbatterier och alkaliska batterier (de små batterierna som driver ficklampor) är de vanligaste batterierna, och vilka typer av terminaler som används av varje varierar mest av var de befinner sig. Top Post

Den vanligaste terminal typ för ett bilbatteri är den översta stolpen. Två runda, metall utsprång på den övre delen av batteriet är konstruerade för att hålla en kabelklämma. Den negativa terminalen är ofta lite mindre än den positiva terminalen för att skilja mellan dem, den negativa terminalen är oftast märkt med ett minustecken eller ett svart plastskydd, positiva terminaler är märkta med plustecknet och röda flikar. Topptjänst terminaler finns i två storlekar: standard post terminaler, där den positiva terminalen är 20 mm och den negativa polen är 16 mm, och penna inlägg terminaler, som har en 15 mm pluspol och en 13 mm negativ terminal
<. br>
Side Post

sidan efter typ av batteri som namnet antyder, har stolparna på sidan av ett bilbatteri, vanligtvis på kanten av batteriet nära toppen. Den sida stångtyp av terminalen har inte en projektion, utan det består av ett gängat uttag där en bult på batteriklämmorna är isatt. Om en bult återinförs eller ersätts, är över-åtstramning en fara. Med hjälp av en momentnyckel inställd på 6 till 8 foot-pounds undviker problem.
Dual Terminal

Vissa blybatterier är utrustade med två typer av batteripolerna. Kallade dubbel terminal eller dubbla inlägg, har denna design två olika varianter. En variant består av både topp inlägget terminaler och sido terminaler inlägg. Den andra består av översta stolpen terminaler som är gängade så att en bult-clamp kan införas. En dubbel inlägg eller dubbel terminal design ger ett val att ansluta batteriet till batterikablarna.
Cylindriska

flesta hushåll batterier har "ficklampa" stil terminaler på vardera änden av cylindern. En liten metallkåpa skjuter ut ur toppen på batteriet och är den positiva polen, medan en platt metall bas tjänar som den negativa terminalen. Dessa terminaler kommer att ansluta med antingen fjädrar eller metallband i batterihållaren.
Snap och Spring

Vissa hushåll batterier har båda terminalerna på toppen. Typiska 9 volts alkaliska batterier, som används i rökdetektorer och digitala klockor, har snap terminaler. Den negativa terminalen har en hexagon form, medan den positiva terminalen är cirkulär. Var och en av dessa terminaler passar eller "snäpper" in en strömkontakt som också har exakt samma typ av terminaler, med varje pluspolen snäppa in i den motsatta minuspol.

6-volts lykta batterier har fjädrar för terminaler, än kan fästas med skruv-typ kontakter eller enkla kontakter metall.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125768.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.