Massachusetts statlig automatisk inspektion Krav

delstaten Massachusetts kräver att bilar registrerade i landet inspekteras en gång per år för att säkerställa att de uppfyller federala normer luftföroreningar för utsläpp av växthusgaser som koldioxid och kväveoxid, liksom cancer -orsaka medel, såsom acetaldehyd och bensen. Den årliga inspektionen innefattar även en kontroll av säkerhetsfunktioner såsom vindrutetorkare och strålkastare. Massachusetts förare tar sina bilar till state-utsedda stationer där de betalar en liten avgift för att få bilen kontrollerad. En bil som klarar granskningen får en daterad klistermärke på vindrutan som bekräftar att bilen uppfyller statliga normer. Visuell översikt

Det första statligt licensierade inspektör gör är att inspektera bilen visuellt för problem som läckande bensin som kan äventyra inspektör eller allmänheten. Om en inspektör finner ett sådant tillstånd, måste den repareras innan inspektionen kan gå framåt. Vid denna tid inspektören ber också att se registreringen, kontrollerar ramnumret och ser registreringsskylten dekalen är up-to-date.
Strålningstest

I USA, utsläpp från transporter är den största bidragsgivaren till problemet med växthusgaser, som orsakar den globala uppvärmningen genom att fånga värme i jordens atmosfär. Massachusetts genomför ett utsläpp test för att se till att bilmotorer kör så rent som de borde vara. Årsmodell 1996 och nyare personbilar ges ombord diagnostiska tester då teknikern ansluter bilens färddator till en analysator, som kontrollerar flera system inklusive utsläpp. Testet kontrollerar för diagnostiska felkoder, vilket indikerar att en komponent i avgasreningssystemet, såsom katalysator eller gasventiler återcirkulation, inte fungerar.
Safety Test

Under säkerhetstest, vilket vanligtvis tar ca 12 minuter, ser inspektören för eller tester: parkeringsbromsen och fotbromsen, avgassystemet är ljuddämparen och färgen på röken som kommer ut ur avgasröret, styrning och suspension (ratt, fjädring, fjädrar, stötar), horn, fönster och vindrutetorkare, back-och andra speglar, strålkastare, bakljus, bromsljus och reflexer, däck och fälgar, bilens ram, stötfångare, fendrar, golv kokkärl och bränsletank , fordonets höjd, säkerhetsbälten,. krockkuddar och tanklocket Addera Om Bilar misslyckas

En bil som inte passerar inspektion i Massachusetts får ett avslag klistermärke. Ägaren har 60 dagar på sig att reparera bilen och få den testas i syfte att få en up-to-date inspektion klistermärke. Under vissa omständigheter kan en ägare beviljas ett undantag för utsläpp delen av testet. Dispens beviljas inte för säkerhets kränkningar. Om bilen inte inspektionen och ägare anser att det borde ha gått, kan han begära att registret för motorfordon utreda och få bilen sätts genom en annan, "utmaning," inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125765.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.