Hur ändrar jag nedre bussningar kontroll arm i min 2003 BMW 325I?

De lägre länkarm bussningar i en 2003 BMW 325i stabilisera den bakre änden av den främre nedre länkarmarna på chassit. Så småningom dessa bussningar kommer att börja riva och flytta runt, skapar en instabil ände känsla front samt en shake i ratten vid motorvägen hastigheter. Bussningarna kan ersättas av en butik till en kostnad av ett par hundra dollar eller genom ambitiösa hem mekaniker för kostnaden för bussningarna och alla verktyg du kan behöva för jobbet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Gear avdragare
hammare och mejsel
bänk skruvstäd
Tvål och vatten
Momentnyckel
Ny bussningar
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för framhjulen. Höj framsidan av BMW med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Avsluta ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Ta kontroll konsolen armen bussa från ramen med en 17-mm hylsa. Separera bussningen och fästesenheten från kontrollgruppen sig med en växel avdragare. Om de inre bussning tårar och är fortfarande i kontrollgruppen, använda redskap avdragare för att trycka ut. Du kan också använda en fackla att smälta bussningen ur kontrollgruppen.
3

Skär genom den yttre ringen av bussningarna med en cirkulär skäranordning som en vinkelslip eller luftdriven roterande skärverktyg. Försök att inte skära in i själva fästet själv. När ringen skärs, knacka på det med en hammare och en mejsel för att komprimera den och slå ut bussningen.
4

Placera den nya bussningen i konsolen så att pricken på sidan av fästet är uppradade med pilen på den nya bussningen. Tryck den nya bussningen i hållaren med ett skruvstäd eller en press tills bussningen är så långt in det går. Använd en hammare för att placera genomföringen så att den sticker ut i vardera sidan av fästet lika mycket och är centrerad i fästet.
5

Blanda upp en skål med diskmedel och vatten för att smörja bussning och fäste för montering på styrarmen. Blötlägg bussningen i tvål och vatten och sedan trycka den på styrarmen i omvänd ordning än den gamla bussningen avlägsnades. Tryck hårt för att installera den nya bussningen.
6

Twist kontrollgruppen att rada upp hålen där konsolen bultar i chassit. Dra åt bultarna och sedan avsluta dra åt dem med en hylsa och en spärr eller en mutterdragare. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen.
7

Byt hjulen på bilen och sänka den till marken. Dra åt muttrarna i ett kors och tvärs. Kör inte bil i flera timmar så att bussningarna att hålla ordentligt till styrarmarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125754.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.