Vad är bakaxelväxel Fluid för?

Bakre differential vätska smörjer kugghjulen i differential som tillåter bakhjulen att vända vid olika hastigheter i kurvor. I all-hjulsdrivna fordon är differentierad vätska som används för överföring fallet, som distribuerar makt bland alla hjul som behövs. Funktion

Bakre differential vätska rör sig naturligt runt differentialen som ett fordon är i rörelse. Det smörjer kugghjulen i differentialen förhindra metall-på-metall-kontakt som orsakar för tidig påkörning slitage.
Typer

De bakre differential vätskor är konventionella oljor, vilket innebär att de kommer från raffinerad råolja. Syntetiska växellådsoljor finns också, och de erbjuder längre bytesintervaller och bättre friktion förmåga att öka bränsleekonomi.
Identification

mekanik också ringa bakre differential vätska av andra namn, bland växellådsolja, transmissionsolja och differentierad olja. Växellådsolja är liknande i viskositet motorolja, men det är beräknat på ett annat system, så typiska vikter inkluderar siffror så höga som SAE 90 (jämfört med sådana viskositeter som 10W30 för motorolja).
Varning

Du kommer att hitta en mängd olika differentiella vätskor på marknaden. Se till att använda den som rekommenderas av tillverkaren själv. Som olja-tillverkaren AMSOIL stater, dikterar redskapens utformning typ av differential vätska som ska användas.
Missuppfattningar

Vissa tillverkare uppger att deras skillnader är fyllda för livet . Den enda gången som en bakre differential är fylld för livet är det saknar ett avlopp eller check plugg. Var noga med att serva differential vätska som rekommenderas av din mekaniker att undvika dyra påkörning reparationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125679.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.