Så byt tändstiften i en Dodge Magnum

En motorns tändstift ger tändningen krävs för att fullborda den inre förbränningen, och när de är utslitna, kommer motorn fungera dåligt. De flesta fordonstillverkare tyder på att tändstiften skall bytas var 30.000 miles. Tändstift kan köpas på någon auto-delar butik och kan installeras av vem som helst, med enbart grundläggande auto verktyg och till en bråkdel av kostnaden för att betala en mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckel
tändstiftshylsa (storlek kan variera beroende på motor) katalog Socket förlängning
tändstift smörjmedel
Tändstift (antal kan variera beroende på motor)

Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet huva, med hänvisning till fordonets handbok för undervisning (drift kan variera beroende på år av bilproduktion).
2

Montera tändstift socket (storlek kan variera beroende på motor) och uttag förlängning av hylsnyckel
3

Dra försiktigt tändstift kablar från tändstiften.; tändkablarna kan bli spröda med tiden, och de kan bryta om de hanteras hårdhänt.
4

Skjut hylsan över tändstiftet och rotera moturs för att lossa. Dra ut för att ta bort pluggen, gummi kopplingen inne i uttaget kommer att ta tag i kontakten. Upprepa detta steg för resterande tändstift.
5

Applicera en liten mängd av tändstift smörjmedel på gängorna på de nya tändstift, med hänvisning till smörjmedel förpackningar för vidare instruktioner.
6

Infoga ett nytt tändstift i vägguttaget och glider in i tändstift hålighet.
7

roterar långsamt hylsnyckel och tändstift för att dra åt. Vrid kontakten tills det tar stopp. Upprepa steg 6 och 7 om återstående tändstift.
8

Återanslut tändstift trådar i rätt inriktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125676.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.