Vad är bakaxelväxel service?

Bakre differential tjänsten är ett planerat underhåll objekt som innebär tömning och påfyllning av växellådsolja inrymt i differentialen. Den bakre är ansvarig för att överföra kraft till marken om baktill och fyra-hjulsdrivna fordon. Betydelse

växellådsolja i den bakre differentialen smörjer och förhindrar slitage på de bakre ändkugghjul. Addera Identification

bakre differential är belägen i ett centrerat läge på den bakre axeln på ett fordon, mellan de två bakhjulen. Det är identifierbar eftersom dess bostäder är en stor, svällande fack du skulle kunna se från den bakre delen av fordonet. Den har en check plugg som används för att kontrollera och evakuera gamla vätskan, och det kan också ha en avtappningsplugg att släppa gamla vätskan ut.
Funktion

Förutom att överföra motorns kraft till marken, tillåter den bakre differentialen bakhjulen att snurra i olika hastigheter, som är nödvändigt vid kurvtagning.
Varning

När du fyller en bakre differential tjänst, se till att använda den olja som rekommenderas av tillverkaren själv. En återförsäljare serviceavdelning eller din instruktionsbok kan peka dig i rätt riktning.
Fördelar

Bakre differential tjänsten kan avlägsna metallspån och andra föroreningar som naturligt in i differentialen under normal drift. Detta förlänger livslängden på din differential och kan försäkra din bil fortfarande omfattas av fabriksgarantin.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125671.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.