Bilbatteri Typer

Precis som det finns många olika fordon på vägen, det finns också många olika typer av bilbatterier som hjälper driva vissa funktioner i fordonet. Dessa batterier är olika i fysiska egenskaper samt funktion. Batterier varierar från olika storlekar, typer terminal och inre egenskaper. Välja rätt batteri till bilen är viktig. Typer av batterier
p Det finns två huvudsakliga typer av batterier, vardera med sin egen unika funktion. Den första typen av batteri är känd som en "ytlig cykel" batteri, annars känd som en "start, belysning, tändning batteri." Dessa batterier ger stora utbrott av energi på en gång för att starta en bilmotor eller generator. Batteriet är sedan laddas av motorn. Den andra typen av batteri kallas en "djup cykel" batteri. Detta batteri ger ström under en lång tid och är allmänt används för reservkraft i ett fordon.
Battery Size

Storleken på ett batteri är en viktig egenskap att ta reda på vilket batteri stöder vilken typ av fordon. Bilhandlare och verkstäder bär information om vad batteriet behövs för vad specifikt märke och modell. Till exempel en storlek 65 batteri passar många stora bilar, lastbilar och terrängbilar. En storlek 35 batteri passar de flesta japanska märken och modeller. Batteriet storlek är viktigt för om batteriet är för stor, kommer det inte passar i den angivna facket. Om batteriet är för liten för facket, kan det inte vara tätt och därför enkelt flytta medan bilen är i rörelse
Terminaler

typer. terminaler varierar lika typer av batterier gör. Terminaler är där kablarna fästa till batteriets positiva och negativa komponenter. Om batteriet typen inte är korrekt för ett visst märke eller modell, kan kablarna når inte terminalerna. Det är viktigt att se var terminalerna är placerade på batteriet. Generellt är terminalerna belägna antingen på toppen eller på sidan av batteriet. Top terminaler tillåter klappa kablar som ska sättas på batteriet. Side terminaler har normalt de kablar som är anslutna till batteriet med en bult. Vissa batterier har dubbla terminaler. En dubbel terminal är ett batteri som har både topp och sida plintar för enklare utbyte.
Typer av SLI batterier
p Det finns många typer av "start, belysning, tändning "(SLI) batterier.

underhållsfria batterier skapas med hållbarhet i åtanke. Dessa batterier är utformade för att minska vatten förlust och ger utmärkt veva prestanda.

Hybrid batterier har normalt en kalcium och en låg-antimon-plattan. Dessa batterier förlorar vatten vid en mycket högre hastighet än en calcium batteri och i gengäld de förlorar veva makt.

"Wet" eller "öppna batterier" är redo att installera batterierna. De är bekväma, men de saknar hållbarhet och behöver bytas oftare

En torr-laddat batteri måste fyllas med elektrolyt före användning.. Detta kommer att aktivera batteriet, så att den kan användas. Om batteriet inte är aktiverad, kan det stanna på hyllan på obestämd tid.
P Alla av dessa batterier, med olika fördelar och nackdelar, kan användas i fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125654.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.