Så tillbaka vägmätare Ljus i en BMW Z3 Kombiinstrument

BMW Z3 var en oerhört populär roadster som kombinerade precision, tysk ingenjörskonst och hög prestanda. Den Z3 är nu ett bra köp på begagnade bilar, alltför. Precis som alla äldre BMW, men lider Z3 från sin andel av sjukdomar, några mindre och några större. En av de mindre irritationsmomenten är utbränd vägmätare glödlampor i kombiinstrumentet. Detta är faktiskt ett mycket enkelt problem att åtgärda - det tar bara några minuter med rätt verktyg. Saker du behöver
Torx bits
Ratchet
Thin nyfikna verktyg (bladmått, tunn spatel, etc.) katalog Mjuka handdukar
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa polen på batteriet. Se till att du har koden till radion om det är OEM stereo, eftersom koppla bort batteriet återställs det.
2

Ta bort Torx skruvarna som håller kombiinstrumentet till dash pod med en T20 Torx bit och en spärrfunktion.
3

Skydda plasten på mätaren panel med en bit av flanell. Också lägga en tung handduk på rattstången för att erbjuda mer skydd.
4

Skjut ett mycket tunt verktyg (bladmått, tunn spatel, etc.) mellan klustret och mätaren pod på kanten nära mitten av bilen. Mycket försiktigt bända klustret ut tillräckligt långt så att du kan komma åt kablarna på baksidan av det.
5

Lossa tre elektriska anslutningar som går till baksidan av klustret. Anslutningarna frigörs genom att trycka på flikarna nedåt där de ansluter och dra ut kablarna. Flytta klustret till din arbetsbänk och lägg det på en mjuk handduk.
6

tillbaka de två vägmätare glödlampor genom att vrida och dra ut dem i kombiinstrumentet och installera de nya. Använd en liten skruvmejsel för att vrida på de nya lamporna. Vägmätaren lampor är beige. Alla andra lampor är svarta.
7

Placera kombiinstrumentet tillbaka i streck pod och anslut de tre elektriska anslutningar. Skjut försiktigt klustret på plats och dra åt de två Torx bits. Ange radion koden om det behövs och ställa klockan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125609.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.