Hur man byter en Sway Bar på en Chrysler

vingla barer på en Chrysler (om den är utrustad med dem) är enkla men viktiga enheter som gör att bilen klarar bättre genom att minska krängning vid kurvtagning. A Kräng.hämmare är en tunn längd av metall som bultar i suspensionen på vardera sidan av bilen. När en bil utrustad med vingla barer går runt ett hörn, är däcken på insidan tvingas mot marken av krängningshämmare, vilket förbättrar greppet. Vingla barer på en Chrysler är i allmänhet ganska lätt att ta bort och installera. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för hjulen alls fyra hörnen av din Chysler. Använd en domkraft för att lyfta bilen och sedan sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta bort hjulen.
2

Starta vid framsidan av fordonet. Unbolt krängningshämmare länkar där de fäster till suspensionen. Detta kommer att variera, beroende på år och modell för din Chrysler. Konsultera en verkstadshandbok eller inspektera krängningshämmare.
3

Unbolt krängningshämmare klämmor där de håller krängningshämmare till kroppen. Ta ut krängningshämmaren från bilen. Detta kan ta lite manövrerande för att få det ur kroppen.
4

Installera den nya krängningshämmaren genom att sätta den på bilen och installera ändlänkarna och sedan fästena som håller stången på kroppen . Om den nya baren kom med nya bussningar, smörj upp dem och skjut dem på den nya krängningshämmaren innan du installerar den. Om du inte har nya bussningar, ta bort de gamla genom att skjuta dem från gamla krängningshämmare och installera dem på den nya baren. Se till att den nya krängningshämmaren installeras i rätt riktning och sedan dra åt skruvarna.
5

Flytta den bakre delen av fordonet. Unbolt vingla länkar stångände med en hylsa och en spärr där de fäster i chassit. Unbolt konsolerna som bolt bar på kroppen och som håller bussningarna på plats. Ta baren från bilen.
6

Montera nya bussningar på den nya baren genom att smörja upp dem och skjuta dem på den nya krängningshämmaren eller överföra gamla bussningar på den nya baren.

7

Sätt den nya krängningshämmare på plats och skruva vingla Länkfältet att det tillfälliga upphävande och fästena till kroppen, se till att bussningarna är installerade i rätt riktning och att baren är också i rätt orientering. Dra åt bultarna till rätt täthet. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125592.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.