Hur du ändrar bältet på en Dodge Stealth

Om din serpentin bälte skrikande eller väsnas, kan det vara dags för en ny rem. Dodge Stealth använder en enda rem som förvandlar alla tillbehör, vilket gör det mycket lättare att underhålla och byta när det är dags. Den Stealth använder också en mycket specialiserad typ av spännare som är mycket användarvänlig och gör det möjligt att mycket exakt justering av remspänningen. Bältet kan ändras med enkla handverktyg och en ny rem är tillgängliga från de flesta bildelar butiker eller via Dodge återförsäljare. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Leta ormliknande bältet spänt på framsidan av motorn. Det är i centrum strax under A /C och remskivor generator.
2

Lokalisera och lossa 14 millimeter bult på framsidan, mitt på remskivan med en hylsa och spärrskaft. Ta inte bort den från remskivan.
3

Lokalisera 12 millimeter bulten på toppen av skivan. Vrid skruven med en hylsa och spärrskaft moturs för att lossa spänningen på remmen.
4

bort bältet genom att skjuta bort spännaren och alla remskivor och sedan dra ut den i motorrummet. Montera en ny rem i stället för den gamla, och se till att rutten remmen över remskivorna precis som den gamla var. Om bältet är på fel det blir tillbehören bakåt och skada dem.
5

Vrid 12 millimeter skruven medurs för att dra åt bältet. Dra inte åt det eller du kan skada remmen. Remspänningen bör ge ca 1/4 tum böjning av bandet när du trycker på den med fingret.
6

Dra åt skruven i mitten av spännaren med en 14 millimeters hylsa och spärrnyckel tills det är ordentligt. Det bör vara säkert, men inte så hårt att du riskerar att bryta eller strippa bulten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125579.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.