Hur man hittar en skallra inuti bilen

En skramlande inuti bilen kan vara så enkelt som något löst i bagageluckan eller det kan peka på ett mycket allvarligare problem. När det gäller säkerheten för din bil, kan du aldrig vara nog försiktig. Om du hör ett rasslande ljud, försöka fastställa vad källan till bullret är så snart som möjligt. Om du inte kan hitta källan, ta din hand till en professionell mekaniker för en inspektion direkt. Instruktioner
1

Kolla i din stam och baksätet för att se till att det finns inte ett löst föremål som orsakar klapprande ljud. Exempel kan vara sportutrustning i bagageutrymmet eller en lös flaska eller kan rulla runt i baksätet.
2

Slå på din bilmotor, men lämna bilen i parken. Sedan lyssna på skramlet. Om du kan höra skramlet när bilen är påslagen men inte röra, kan du behöva kontrollera din motorolja, inspektera katalysator, eller se till att fästbultarna för motorn tillbehör, Kamrem, och kopplingen fläkten är stadigt på plats. Problemet kan också vara med din sändning eller den harmoniska balansaxel för din motor. Om du är osäker på hur du kontrollerar dessa olika delar, konsultera en professionell mekaniker eller kontrollera bruksanvisningen för din bil.
3

Lyssna noga till skramlet inifrån bilen samtidigt det är på men inte röra. Om du hör skramlet kommer från instrumentbrädan eller dörrar, mest sannolikt en av konsolerna eller hängslen som håller komponenter inuti bilen har lossnat.
4

Slå på luftkonditioneringen när du startar din bil. Hålla bilen i parken. Om skramlande ljud startar när du slår på luftkonditioneringen, då kopplingen som aktiverar luftkonditioneringen troligen har en lös eller trasig del. Kopplingen kommer att behöva bytas ut.
5

Kör din bil. Om du kan bara höra skramlet när bilen börjar röra sig, kan problemet vara med stötar eller stöttor, bromsok eller bromsbelägg, dragstänger, kontroll arm bussningar, kulleder, ram bussningar, eller krängningshämmaren fästen. Om du är osäker på hur du kontrollerar dessa olika delar, konsultera en professionell mekaniker eller kontrollera bruksanvisningen för din bil.
6

Ta bilen till en professionell mekaniker om du hittar källan till skramlet men inte har kompetens att fixa det eller om du inte kan hitta källan till klapprande ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125577.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.