Hur man mäta vinklar drivlinan

drivlinan vinklar är viktiga i din bil eller lastbil för att minimera vibrationer drivlinan. Det finns flera sätt att räkna ut vinklarna drivlinan, men det enklaste sättet innebär att man använder en vinkelsökare och mäta vinklarna under fordonet. Du kan sedan jämföra dina siffror för att avgöra om dina vinklar är rätt eller om de kommer att orsaka vibrationer eller bindande genom din drivlina. Om du lägger till anpassade drivaxlar eller axlar på din bil, är detta ett viktigt steg för att kontrollera att allt fungerar korrekt. Saker du behöver
Inklinometer eller vinkelsökare
Visa fler instruktioner
1

hitta en platt plats på drivaxeln för att placera din vinkelsökare. Den bakre drivaxeln oket är en bra plats att ta dina mått för att säkerställa att du får en korrekt avläsning.
2

Placera din vinkelsökare på platt plats du har valt att använda på framsidan av drivaxeln. Notera avläsningen på vinkelsökaren sedan flytta till baksidan av drivaxeln. Addera 3

Placera vinkelsökaren på kroppen av drivaxeln och notera avläsningen. Subtrahera mindre antal från större antal för att få vinkeln.
4

Hitta en platt fläck på baksidan av drivaxeln och placera vinkelsökaren på det. Notera avläsningen på vinkelsökaren igen. Flytta vinkelsökare till drivaxeln och notera avläsningen igen. Subtrahera mindre antal från större antal för att få denna vinkel.
5

Jämför de två vinklar för att avgöra skillnaden mellan dem. Helst du letar efter något mer än en halv grad mellan de främre och bakre vinklar. Om du har mer än en 3 procents skillnad mellan vinklarna, måste du göra justeringar i drivlinan för att korrigera vinkeln som bindande och vibrationer kan förekomma.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125569.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.